Пиріг з аґрусом у духовці

Як зробити Пиріг з аґрусом простий у духовці рецепт. Взагалі, я хотіла написати довгий пост про те, як всі вихідні дощ порушував наші з донькою плани влаштувати пікнік. День за днем, ми планували, приїжджали й не встигали розташуватися, як налітали хмари. Причому не просто хмаринки і дощ на 10 хвилин, а прям злива стіною і на довго☔️. І так обидва дні поспіль, хоча в суботу було прямо взагалі драматично🤦🏻♀️. Ми йшли з купою речей, їжею, самокатом, мокрі до нитки через всі ВДНГ до машини, під дощем, а в кінці, Віра зі всього ходу ще й впала у величезну калюжу. Бажання ходити на пікніки у мене тимчасово відпала, страшно тепер як то…
Зате випічка в ці вихідні вдалася. У суботу, аґрус, який вже тиждень чекав своєї черги, нарешті то її дочекався))) Пропоную вам теж приготувати ось такий смачний тонкий пиріг з ягідною начинкою. Замість агрусу підійде смородина або садові ягоди, тільки регулюйте кількість цукру в залежності від цукристості ягід. І врахуйте, що тісто і заливка досить солодкі, так що злегка кислувата начинка тут буде дуже до речі👌🏻.

Інгредієнти

Мука 480 гр.
Вершкове масло 200 гр.
Сметана 60 гр.
Цукор 120 гр.
Щіпка солі Розпушувач 1/2 чл.
Яйця 2 шт.

Начинка:
Агрус 250 гр.
Цукор 80 гр.
Сік 1/2 лимона
Крохмаль 1 ст. л.
Заливка Яйце 1 шт. Цукор 120 гр.

Пиріг з аґрусом у духовці покроковий рецепт

1. Агрус помийте, обріжте хвостики, покладіть в сотейник і засипте цукром. Доведіть до кипіння, роздушіть ягоди і поваріть 5 хвилин. Потім, влийте сік лимона, всипте крохмаль, перемішайте і поваріть ще трохи, до загустіння. Отриману начинку остудіть. М’яке масло збийте з цукром до утворення пухкої массы.
2. 3атем, додайте сметану, яйця і ще раз добре збийте. Додайте сіль, розпушувач і поступово всипайте борошно, її може знадобитися трохи більше або менше. В результаті у вас повинно вийти еластичне і не липке тісто. Розділіть тісто на 2 частини, одна частина істотно більше другий. Більший шматок розкачати і вистелити ним противень.

3. Рівномірно розподіліть начинку. Другу частину так само розкачайте, відривайте від неї шматочки тіста розміром з монетку і хаотично викладайте їх на начинку. Для заливки, яйце збийте з цукром і вилийте на пиріг. Випікайте при 180С близько 25 хвилин. Ж Дайте охолонути, наріжте і подавайте.