Шоколадний торт з вишневою начинкою

Як смачно зробити Шоколадний торт з вишневою начинкою простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Для бісквіта:
🥚яйця – 5шт середніх
🥄цукор 150гр
🍚борошно – 120гр
🍫какао – 30г
🥄розпушувач – 0,5 ч. л

Для вишневої начинки:
🍒вишня – 400гр (можна заморожену)
🥄крохмаль – пол ст. л.
🥄цукор – 1ст.л.

Для шоколадної пасти (в крем і для прикраси)
🥄цукор – 70гр
🍫какао – 30г
🥛молоко – 70мл
🧈вершкове масло – 80гр

Для крему:
🥛згущене молоко – 380мл
🧈вершкове масло (гарний! Типу вкуснотеево) – 250гр
+50гр шоколадної пасти

Шоколадний торт з вишневою начинкою покроковий рецепт

1. Готуємо бісквіт. Яйця збиваємо з цукром до густої піни. Потім поступово просіваємо суміш з борошна, какао і розпушувач, перемішуючи лопаткою знизу вгору. Перемішуємо до однорідної маси. Роз’ємну форму 20см застеляємо фольгою у два шари і ставимо її на деко. Вливаємо тісто. Випікаємо в духовці розігрітій до 180С хвилин 30. Готовність перевіряє закінчення 25-30 хвилин сухий шпажкою, до цього часу духовку не відкриваємо. Остуджуємо бісквіт, виймаємо з форми, загортаємо у фольгу і ставимо в холодильник мінімум на пару годин. Готуємо вишневу начинку. У сотейник всипаємо вишню, додаємо цукор, крохмаль. Після закипання проварюємо хвилин 7.

2. Від’єднуємо вишню від соку (він знадобиться для просочення бісквіта). Готуємо шоколадну пасту. Цукор змішуємо з какао, додаємо молоко і варимо в сотейнику хвилину після закипання. Додаємо вершкове масло. Далі відокремлюємо 50 грам від маси для крему і решту пасту залишаємо для прикраси торта. Готуємо крем. Розм’якшене вершкове масло збиваємо зі згущеним молоком до загустіння, додаємо 50грамм шоколадної пасти і збиваємо ще 10 секунд. Збираємо торт. Відрізаємо верх від бісквіта (не занадто тонкий, приблизно одну третю частину).

3. З нижньої частини виймаємо м’якоть, залишаючи його внизу і з боків. Весь м’якуш додаємо в крем і перемішуємо крем. Бісквіт краще помістити в роз’ємну форму щоб легше було зібрати. Просочуємо бісквіт соком від вишні, викладаємо 1/3 частина крему, вирівнюємо, потім половину вишні, потім знову крем, решту вишні і зверху знову крем. Закриваємо «шапкою» бісквіта (її теж треба просочити соком від вишні) і відправляємо в холодильник на 3-5 годин для стабілізації. Потім виймаємо тортик з форми, полаиваем шоколадною пастою і можна подавати. Приємного чаепития.

Відео рецепт 👇