Здобні рогалики з повидлом

Здобні рогалики з повидлом простий рецепт. Я продовжую годувати сім’ю і вас своєю смачною здобної випічкою 😇 І, запрошую на експрес-курс до Великодня , або на повноцінний курс «Великодній кошик» … на моїй випічці ви підкорили серця клієнтів у Світлий день Великодня, чи просто свою сім’ю.

Інгредієнти

Опара:
Вода -150 гр
Дріжджі свіжі -8 гр (якщо сухі, то 4 гр)
Борошно (вищий сорт) -300 гр

Заміс тіста:
Борошно (вищий сорт ) – 200 гр
Сіль -5 гр
Жовток-1 шт
тепле Молоко -100 гр
Дріжджі свіжі -5 гр (якщо сухі, то 2.5-3 гр)
Цукор -70 гр
Вершкове масло м’яке -30 гр
густий Джем для начинки.

Здобні рогалики з повидлом покроковий рецепт

1. Опара:
теплу Воду змішати з дріжджами ввести муку і замісити тісто. Сформувати в кулю і прибрати під харчову плівку на бродіння , 3-4 години . Можна на ніч у холодильнику. Але обов’язково за годину до замісу основного тесту викласти при кімнатній температуре.
2. Заміс тіста:
Борошно змішати з сіллю. Всі інгредієнти ретельно перемішати і з’єднати з борошном, далі ввести опару. Замісити тісто до об’їдання опари з основним тісто. Ввести шматочками вершкове масло. Вимішувати тісто на столі до еластичного стану і добре розвиненою клейковини (повинна витягуватися) . Стіл і руки рекомендую змастити рослинною маслом.
3. Завіс займає до 10 хв . Далі тісто прибираємо на расстойку: 1-1.5 години (до збільшення тесту вдвічі – втричі ) . Ділимо тісто по 80 гр (вихід-10 шт) . Формуем рогалик з повидлом (шматочок тіста розкачати в прямокутну форму , викласти джем, защипати краї з боку, щоб начинка не вытекла.
4. На іншому краю робимо нарізи смужками і звертаємо в трубочку рогалик далі , надавши йому форму – дуга). Прибираємо на расстойку до збільшення заготівлі удвічі (приблизно 1-1.5 години). Перед випічкою змастити з суміші жовтка і молока . Випікати на конвекції 170 градусів до золотистого кольору .