Імбирне печиво з медом і мускатним горіхом

Як зробити Імбирне печиво з медом і мускатним горіхом рецепт простий. Самий новорічний рецепт, без нього жоден Новий рік не обходиться! Його можна подарувати в якості подарунка, зробити дірочку і оформити у вигляді іграшки на ялинку або просто прикрасити їм новорічний стіл!✨ Рецепт простий і не складний!👌Рекомендую готувати разом з дітьми, це дуже весело і залипательно!😉

Інгредієнти

160 гр. меду
80 гр. цукру
1 ч. л. кориці
1 ч. л. імбиру
0,5 ч. л. мускатного горіха
120 гр. вершкового масла
2 ч. л. соди
1 яйце
400 гр. борошна

Імбирне печиво з медом і мускатним горіхом покроковий рецепт

1. 1. У сотейнику з’єднуємо мед, цукор, корицю, імбир, мускатний горіх і вершкове масло.
2. Ставимо на повільний вогонь і при постійному помішуванні доводимо суміш до кипіння, цукор повинен повністю розчинитися.
3. Знімаємо з вогню і додаємо соду, маса повинна побіліти і піднятися вдвічі.
4. Після додаємо яйце і перемішуємо.
5. Частинами додаємо борошно і замішуємо тісто. Можливо знадобиться трохи більше борошна для підсипання.
6. Тісто збираємо в кулю, загорнути у харчову плівку і прибираємо в холодильник на годину.
7. Далі розкочуємо качалкою і вирізаємо формочками печиво.
8. Випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 180 градусів близько 8-10 минут.
2. Рецепт глазурі (залишу кілька варіантів):
1. Цукрова пудра + молоко.
2. Цукрова пудра + лимонний сік.
3. Цукрова пудра + вода.
4. Цукрова пудра + білок + лимонний сок.
3. Всі ці варіанти з’єднуємо і перемішуємо до стану густої сметани. Перекладаємо в мішок для випічки, знизу трохи надрізаємо і малюємо узоры.