Торт Медовик зі сметанним кремом класичний домашній

Говорила багато разів і скажу ще раз) Є безліч десертів. Різних! Чого зараз тільки не побачиш на полицях кондитерських і в меню ресторанів) Стільки текстур, стільки поєднань!!! Як зробити Торт Медовик зі сметанним кремом класичний домашній рецепт простий.
Мені, як кондитер, шалено цікаво все це вивчати, але що до смаку… медовик – це мій самий улюблений торт. Той самий, який я готова їсти постійно)) Особливо якщо приготувати коржі з цього гарного і ароматного меду!

Інгредієнти

Коржі (готую їх завжди)
120 г цукру
100 г меду
2 яйця
100 г вершкового масла
1 ч. л соди
400 г борошна

Крем:
600 г сметани 20-30%
200 г вершків 33-35%
Банка вареного згущеного молока

Торт Медовик зі сметанним кремом класичний домашній покроковий рецепт

1. Коржі.
Цукор з’єднати з медом, розтопити на повільному вогні, додати розтоплене вершкове масло, перемішати, вимкнути вогонь, додати соду і активно перемішати. Маса буде пінитися, сильно збільшиться в об’ємі. Залиште її ненадовго охолонути. Потім додати збиті яйця, поступово всипати борошно і замісити тісто, прибрати в холодильник буквально хвилин на 20.
2. Після розділити на 10 частин і розкачати коржі, обрізати їх по кришці від каструлі, наприклад. У мене діаметр 20 см) Випікати коржі при 200гр по 3-5 хвилин. Обрізки тіста також розкачати і випекти і подрібнити в крошку.
3. Крем:
Всі інгредієнти з’єднати і збити міксером до пишноти. Зібрати торт, дати ніч просочитися. Зазвичай я готую інший крем, просто отвешиваю сметану, додаю вершки і пудру. Але в цей раз захотілося карамельного відтінку) вийшло щось схоже на торт «бджілка» з дитинства)