Новорічний різдвяний кекс

Новий рік не за горами, а значить і традиція робити новорічну випічку 🤩 З року в рік наша з Жасмин традиція – піч різдвяний кекс і подавати його на новорічний стіл. Сьогодні я хочу поділитися з вами рецептом неймовірно ароматного сирного кексу 🧁 Як зробити Новорічний різдвяний кекс рецепт простий.

Інгредієнти

– сир (450 р)
– масло (150 г)
– яйця (5 шт.)
– борошно (450 г)
– цукор (400 г)
– ізюм (за смаком)
– ванілін-інтенсив (на кінчику ножа)
– сіль (щіпка)
– розпушувач (10 г, 1 упаковка)
– глазурі та посипання

Новорічний різдвяний кекс покроковий рецепт

1. Сир необхідно подрібнити в блендері до однорідної маси. В глибокій чаші віночком збити яйця (5 жовтків і 4 білка), додати до них сирну пасту, розтоплене вершкове масло, цукор, ванілін і щіпку солі. Все потрібно перемішати до однородности.
2. Далі необхідно поступово вводити просіяне борошно і розпушувач, добре помішуючи, до однорідної маси. У готове тісто додати промиті родзинки і все ретельно перемешать.
3. Форму для випічки змастити вершковим маслом, викласти тісто і відправити в заздалегідь розігріту до 190 градусів духовку на 40-60 хвилин (кекс необхідно перевіряти на готовність дерев’яною шпажкою). Простий у приготуванні, але неймовірно смачний різдвяний кекс готовий!