Торт Мурашник

Ще одну добру новорічний ранок в нашому мурашнику 😁🙌!!! Хто тут є, відгукніться!!! Всі живі-здорові? А я сьогодні ще на рік мудрішими стала 😄👌! З Днем Народження мене!!!

Інгредієнти

ТІСТО (~500-550 г готової крихти) :
230-250 г пшеничного борошна
120 г цукру
110 г яєць (~2 шт. З)
50 г м’якого вершкового масла
1 г соди (1/4 ч. л)
1 ч. л 🍋 соку
1 г ваніліну
щіпка солі солі
40 мл молока

КРЕМ:
170 г м’якого вершкового масла
360 г вареного згущеного молока (варити 2-2,5 години)
40 г інвертного сиропу (або рідкого меду)
50 г волоських горіхів

Торт Мурашник покроковий рецепт

1. Масло з цукром збити до посветления, додати яйця в 2-3 заходу, добре збити. Соду погасити соком 🍋, додати в отриману суміш влити молоко, перемішати. У просіяне борошно додати сіль, ванілін, перемішати і частинами ввести в рідку масу. Ретельно зігнати лопаткою, вийде липковатое тісто, але борошна краще не додавати, а ложкою розділити на 3-4 припыленных борошном пакету і відправити в морозилку.
2. Шматок затверділого тіста натерти на крупній тертці в широку ємність з борошном, щоб шматочки не злипалися. Потім витрусити натерті шматочки в сито, струсити зайву муку, а шматочки викласти на лист тонким шаром, відправити в заздалегідь нагріту до 180° духовку і, періодично перемішуючи, випікати до золотистого кольору ~20 минут.
3. Поки перша партія випікається, дістати з морозилки наступний шматок і виконати все те ж саме. Всі випечені крихти зсипати в одну миску і остудити. Приготувати крем: масло збити, додаючи частинами згущене молоко і сироп. Волоські горіхи подрібнити, з’єднати з крихтою, додати крем і все ретельно перемішати.

4. Далі дати волю вашої фантазії. Можна викласти отриману масу гіркою на тарілку і посипати шоколадною та кокосовою стружкою, можна розкласти по дрібним формочках, щоб отримати порційні десерти. А мені захотілося побудувати ось такий мурашник в зимовому лісі 🤗🙌💕. Тортик покритий саморобної мастикою на білому шоколаде.