Полуничний торт з швейцарського меренгою

Полуничний торт з швейцарського меренгою простий рецепт 🍓 Добрий день всім розуміючим, відео перезавантажила так як в тексті заголовок була помилка яку я пізно помітила, а ще відео Instagram обрізав і кінцевий результат, на жаль, не був показаний 🤦🏻♀️ ЦЕ СТАЛО ПРИЧИНОЮ ДЕЯКИХ НЕВДЯЧНИМ ПОМУДРУВАТИ.

Інгредієнти

для бісквіта діаметром 18 см, висота кільця 10 см:
270 гр яєць (5 середніх яєць)
170 гр цукру
Щіпка солі
240 гр борошна
8 гр розпушувача
100 гр молока
45 гр рослинного масла

Для крему:
500 гр холодного маскарпоне
100 гр цукру
150 гр холодних вершків жирністю 35% не менше

Для швейцарської меренги:
150 гр білка
300 гр цукру
Щіпка солі

Полуничний торт з швейцарського меренгою покроковий рецепт

1. В тару міксера кладемо яйця з дрібкою солі і починаємо збивати, збиваємо до піни пару хвилин, далі всипаємо цукор (якщо у вас великий цукор, то не поспішайте відразу весь додати в яйця, додаєте по чуть чуть 🤏) і збиваємо до білого. У збиту масу додаємо холодну молока і масло, далі вводимо борошно і розпушувач по одній столовій ложці, якщо у вас ручний міксер то прибираємо його в бік, поетапно просіваємо борошно в яєчну масу і акуратно перемішуємо лопаткою, так щоб маса не осела.
2. Перекладаємо бісквітну масу у форму і відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів, зменшуємо через 10 хвилин до 160 градусів і випікаємо до сухої зубочистки. Перші 20-25 хвилин духовку не відкриваємо 🙌🏻Я через 20-25 хвилин накриваю зверху бісквіт фольгою, щоб бісквіт не підгорів і рівномірно пропікся. Гарячий і готовий бісквіт відразу з кільця не виймаємо, даємо постояти хвилин 10-15 і після витягуємо з кільця. Даємо охолонути бісквіту повністю при кімнатній температуре.
3. Для крему:
В тару міксера перекладаємо маскарпоне і цукру, збиваємо до однорідної маси і вливаємо вершки, збиваємо до щільної маси (не перевзбейте!). Крем готовий 🔥
4. Полуницю дрібно нарізати.
Остиглий бісквіт ділимо на рівні частини і збираємо торт як на відео, залишками крему змащуємо весь торт і відправляємо в холодильник мінімум на час.
5. Для швейцарської меренги:
Змішуємо всі інгредієнти і поставити на парову баню, при постійному помішування доводимо до повного розчинення цукру або до 55-60 градусов.
6. Прикрашаємо торт меренгою і полуницею, проходимся пальником по меренге 🔥

Відео рецепт 👇