Домашні пряники заварні

Як зробити Домашні пряники заварні рецепт простий. Згадую, як вранці, вставши раненько, я вирушила на кухню готувати заварні пряники. Мої домашні ще спали, 🍪🥛 коли аромат кориці, імбиру і карамельного цукру наповнив всю квартиру. Прокинувшись донька заглянула до мене з питанням: “Добрий ранок, матусю. Що ти таке смачне готуєш?” Покривали готові пряники глазур’ю ми вже з нею разом. Натуральні, ароматні, ніжні і смачні.

Інгредієнти

(тісто):
🔸️480 г борошна,
🔸270 г цукру,
🔸️50 г вершкового масла,
🔸️ 1 яйце,
🔸️ 1/2 ч. л. соди,
🔸️ 100 г гарячої води,
🔸️ 2 ч. л. спецій.

Глазур:
🔸1 білок,
🔸100 г цукрової пудри,
🔸1,5 ст. л. води.

Домашні пряники заварні покроковий рецепт

1. Готуємо палений цукор, він надає виробам карамельний присмак і збільшує термін зберігання пряників. Столову ложку із загальної маси цукру відправляємо в товстостінний сотейник. На повільному вогні доводимо масу до темного кольору, практично чорного. Знімаємо сотейник з плити. Акуратно невеликими порціями вводимо підготовлену гарячу (!) воду. При цьому суміш стане шипіти і вирувати, вона високої температури. Будьте акуратні!
2. Перемішувати масу потрібно круговими рухами сотейника. Не використовуйте ложку або лопатку. Додаємо в масу цукор, що залишився і спеції. Я використовую корицю, імбир, гвоздику і чорний перець. Повертаємо сотейник на плиту і на повільному вогні, помішуючи масу, розчиняємо цукор. Знімаємо сковороду з плити і всипаємо 170 г борошна, ретельно перемішуємо до однорідності. Даємо масі трохи охолонути. Додаємо розтоплене вершкове масло і яйцо.

3. Перемішуємо. Борошно просіваємо в миску, додаємо соду і заварену масу з сотейника. Замішуємо однорідне тісто. Воно може злегка липнути до рук, але не додавайте більше борошна. Після того, як тісто подстынет, з ним буде легше працювати. Катаємо кульки з тіста, я зазвичай беру по 40 г.
4. Викладаємо їх на деко, застелене пергаментом, на відстані один від одного. Випікаємо печиво в розігрітій до 190 градусів духовці 8-10 хвилин. Остуджуємо. Поки наші пряники остигають ми можемо приготувати глазур. Скажу відразу, що я досі не знайшла для себе ідеальний рецепт для покриття пряников.

5. Ділюся тим, що є на даний момент. Глазур: Збиваємо міксером білок з цукровою пудрою до щільного стану. Додаємо воду і перемішуємо. Обмазуємо пряники або обвалюємо їх у глазурі цілком. Викладаємо на пергамент і даємо час підсохнути глазурі. Приємного чаювання!