Торт Дрова під снігом з вишнею

«Монастирська світлиця», «Смерекова хата», «Дрова під снігом», «Вишня в будиночку», «Стріха» і багато інші назви мають цей торт. Як зробити Торт Дрова під снігом з вишнею простий рецепт. Мабуть, немає сім’ї, в якій цей торт не готували. У вашій готували? А може досі готуєте? У мене історія з цим тортом – така собі. Робила я його одного разу, як тільки вийшла заміж. Вишні витекли і пригоріли на деку, крем не збився і стек з торта🤦♀️ Більше я за нього не бралася – не хотіла. А ось зараз захотілося виправити помилки своєї молодості 😂🤣 І що сказати? Торт вийшов просто ідеальний! І якщо ви шанувальник “Монастирського будинку”, дуже раджу спробувати!

Інгредієнти

Знадобиться для тіста:
250 г вершкового масла
220 г цукру
200 р сметани
500 г борошна
1 ч. л розпушувача

Для начинки:
1 кг вишень
100 г цукру
3 ст. л крохмалю

Для крему:
300 г відваженого сметани (брати 500 г 25-30% сметани)
300 г вершків 33-36%
200 г вершкового сиру
150 г цукрової пудри
1 ч. л ванільного екстракту

Торт Дрова під снігом з вишнею покроковий рецепт

1. Спочатку підготуємо сметану. У миску поставити сито. В сито викласти в марлю, складену в 4-6 шарів. Викласти сметану, прикрити краями марлі і поставити цю конструкцію в холодильник на 8-12 годин. Готуємо начинку: Вишні без кісточок і цукор змішати, поставити на вогонь і довести до кипіння. Крохмаль розвести в холодній воді. Влити його у вишні і помішуючи довести до вишні загустения.

2. Готуємо тісто: Масло збити до побілки. Частинами всипати цукор і добре збивати. Додати сметану і збити в пишну масу. Всипати борошно з розпушувачем, замісити м’яке тісто. Розділити тісто на 15 частин і покласти на годину в холодильник. Печемо трубочки:

3. Кожен шматочок тіста розкачати в прямокутник 7х20 см (див. відео) По центру викласти вишні і заклацнути краю, надати форму трубочки. Викласти деко. Таким чином, зробити другие.

4. Випікати ~20 хв при 180С. Охолодити трубочки на решітці. Робимо крем: Холодні вершки збити в щільну щільну масу. Додати сир, отвешенную сметану, пудру, ванільний экстракт.

5. Перемішайте міксером, спочатку повільно, поступово збільшуючи потужність. Зібрати торт (див. відео) Поставити в холодильник на 8-12 годин. Прикрасити за бажанням і подавати на стол.

Відео рецепт 👇