Ванільне печиво

Як смачно зробити простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Я ПРОСТО КЛАДУ ТІСТО в ВОДУ! Результат Мене ВРАЗИВ! НОВИНКА! Печиво “ВАНІЛЬНІ ОБМАНЩИКИ” до чаю!
Кладу тісто прямо у воду. Цей рецепт вас здивує! Так ви ще точно не пекли печиво. Пісочно-дріжджове печиво незвичайним способом! Простий рецепт печива на кожен день! Печиво на дріжджовому тісті. Ванільні обманщики, ванільні чітери. Ніжне, легке, розсипчасте печиво з вершковим смаком та ароматом.
Рецепт незвичайного тесту з старого чеського журналу. Печиво називається “Vanilkové podvodníce”. Тісто опускають у холодну воду і ставлять у холодне місце для вистоювання. Що це дає? При такому способі тісто піднімається, дозріває набагато швидше. Вуглекислий газ, який утворюється в тісті під час підйому не виходить, а залишається в самому тесті, роблячи його пористим і насиченим, а готові вироби легкими, ніжними, легкими. Також за таким принципом робиться давно відоме тісто Водолаз.

Інгредієнти

На ~ 48 штук (~460г):
– 1 яйце
– 2 ст. л молока
– 15г свіжих дріжджів
– 1 ч. л ванільного цукру (8г)
~ 260г борошна
– щіпка солі
– 150г вершкового масла
– цукрова пудра для посипання

Ванільне печиво покроковий рецепт

1. До дріжджам додаю цукор, сіль і злегка тепле молоко. Перемішую. Залишаю для активації на 10 хвилин в теплому місці. В окрему миску розбиваю яйце, збиваю злегка міксером. Додаю вершкове масло кімнатної температури. Збиваю. Вливаю дріжджову суміш і всипаю трохи борошна. Перемешиваю.

2. Поступово всипаючи борошно, замісити тісто. Тісто помістити в чисту миску і залити дуже холодною водою, щоб тісто було повністю покрите. Прибрати в холодильник на 1 годину. Тісто має спливти. Промокнути паперовим рушником, присипати борошном і розкачати в прямокутний пласт товщиною 5-6 мм.

3. Нарізати на квадрати. Перекласти на деко, Випікати в добре розігрітій до 180°С духовці ~ 10-15 хвилин. Готове печиво добре обваляти в цукровій пудре.