Домашній зефір маршмеллоу з ягодами

ТІ САМІ МАРШМЕЛЛОУ, які я обіцяла вам півтора року! Неймовірно НІЖНІ і ПОВІТРЯНІ, немов хмари 😍 Основа рецепта з книги Джеймса Мартіна (відомий британський кулінар), з моїми правками та доповненнями. Як зробити смачний Домашній зефір маршмеллоу з ягодами рецепт простий.

Інгредієнти

455 гр. білого цукру
200 мл води
1 ст. л. глюкозного сиропу (у мене дуже зручний фірми «Колобок»)
25-40 гр. желатину (у мене сила 140)
2 білки від яєць C0
8-10 крапель ароматизатора Суниця лісова
Рослинна олія для змащування форми
125 гр. свіжої чорниці або малини (обваляти в крохмалі)
Кукурудзяний крохмаль і/або цукрова пудра для обвалювання

Домашній зефір маршмеллоу з ягодами покроковий рецепт

1. Висипте цукор у каструлю, додайте глюкозу і воду. Варіть сироп по термометру до 120-127 C. У мене це зайняло 10 хвилин після початку кипіння! Замочіть желатин в холодній воді. Чому в рецепті такий розкид 25-40 гр?! Беріть стільки, яку консистенції хочете отримати. 25 – для зовсім повітряної, хмарною, пінної консистенції, 40 – для більш тягучою «магазинної» консистенции.

2. Білки ставимо збиватися до міцної піни. Коли сироп досягне потрібної консистенції, вимикаємо вогонь, через хвилину додаємо в сироп віджатий набряклий листової желатин. Не перестаючи збивати білки, вливаємо в них сироп тонкою цівкою і додаємо ароматизатор.
3. Можна ще додати барвник на цьому етапі. Маса стане блискучою і швидко почне густіти. Збиваємо до дзьобик на віночку, маса повинна тримати форму, але може ворушитися. Збивання до потрібної консистенції у мене зайняло близько 13 хвилин на планетарному миксере.

4. Змастіть рослинною олією неглибокий деко, на мій погляд найкраще підійде силіконова квадрантна або прямокутна форма. Зверху посипте цукровою пудрою і/або крохмалем. Чому тут І/АБО?! Я посипаю завжди тільки крохмалем, тому що і так солодко, але багато посипають цукровою пудрой.
5. У форму викладаємо половину маси, далі ягоди, обвалені в крохмалі, зверху другу половину маси. Пам’ятайте, що ягоди сильно зменшують термін придатності! Але для себе я завжди роблю з ними, вони додають соковитість і кислинку.

6. Поставте в холодильник мінімум на годину, а краще на ніч. Дістаньте, присипте крохмалем і/або цукровою пудрою робочу поверхню, викладіть на неї пласт маршмеллоу, наріжте ГОСТРИМ ножем, обваляйте в крахмале.
7. P. S. Я завжди роблю цей рецепт з суничним ароматизатором. Виходить просто НЕЙМОВІРНИЙ смак, повірте. Але предубеждаю питання: Так, можна без нього! Але неймовірного смаку не буде. P. P. S. [люковый сироп потрібен обов’язково, без нього маршмеллоу буде менш м’яким, почне засахариваться, зверху вкриється корочкой.

Відео рецепт 👇