Зефір агрус мята на агар агарі

Як зробити смачний домашній Зефір агрус м’ята на агар агарі рецепт. Новий, літній зефірний смак. Мені дуже сподобалося це поєднання, але думаю, це не єдине, з чим агрус буде прекрасний. Мені захотілося зробити цей зефір ніжніше, з ноткою м’ятної свіжості і яскравою кислинкою. В рецепті я використовую свіжу м’яту, дрібно порізану на шматочки.

Інгредієнти

Ціла порція, для діжі 3.5 літра.

▪️В діжі:
80 г білка
100 г цукру
30 г яблучного пюре
Листя м’яти🌱

▪️В сотейнику:
70 г яблучного пюре
100 г пюре агрусу
280 г цукру
10 г агару силою 900
100 г води

Зефір агрус м’ята на агар агарі покроковий рецепт

1. Ягоди агрусу промила чистою водою і запекла в мікрохвильовці, шкірки і кісточки відокремила від маси з допомогою сита.
Пюре виходить досить рідке і в моєму випадку дуже кислое.

2. Збиваємо масу щільно і паралельно варимо сироп. Білок збиваємо до м’яких піків, вводимо першу частину цукру, потім яблучне пюре і продовжуємо збивати до мах щільності, поступово додаючи цукор. Варимо Сироп 3-4 хвилини з моменту закипания.

3. Заливайте гарячий сироп у збиту масу і продовжуйте збивати поки маса не стане теплою ( не гарячою). Зефірна маса виходить дуже повітряна, а зефір більш ніжний. Не засмучуйтеся, якщо зефірні рюші поки не виходять ідеально, це чисто практичний навик, який прийде до вас з опытом.