Мандариновий кекс

Як смачно зробити Мандариновий кекс духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Пару років тому знайшов класний рецепт мандаринового кексу. Приготувати його простіше простого, так і інгредієнти в рецепті використовуються доступні. А ще такий кекс можна зробити на новорічні свята, які, до речі, вже не за горами. Давайте починати.

Інгредієнти

Тісто
• Мандарини 450 р
• Цукор 150 г
• Яйця 3 шт.
• Молоко 100 р
• Рослинне масло 80 г
• Борошно 300 г
• Розпушувач 10 р

Глазур
• Цукрова пудра 75 р
• Сік 1 мандарина

Мандариновий кекс покроковий рецепт

1. Тісто.
Перш ніж замішувати тісто, потрібно підготувати мандарини і позбавити їх від гірчинки. Для цього мандарини мою і видаляю хвостики (я взяв 6 штук). Потім заливаю водою і варю пару хвилин після закипання. Воду зливаю і даю мандаринам трохи охолонути. Коли мандарини подостыли, пробиваю у блендері до однорідної массы.

2. Щоб позбутися від кісточок, перед відправкою в блендер варені плоди краще розібрати і вийняти з часточок кісточки. Мандаринове пюре перекладаю в чашу для замішування тіста. Додаю цукор і яйця, перемішуємо до однорідності. Вливаю рослинне масло з молоком і знову перемешиваю.

3. В кінці просіюю борошно з розпушувачем і перемішую тісто до однорідності. Переливаю тісто у форму і відправляю випікатися на 40-50 хвилин при температурі 180°C. Готовність перевіряю на суху шпажку.

4. Глазур.
Поки кекс остигає, приготую глазур. Для цього вичавлюю сік середнього мандарина, додаю цукрову пудру і перемішую. Коли кекс охолов, витягаю з форми і покривають глазур’ю. Подавати можна відразу, але краще дочекатися, коли глазур застынет.

5. Кекс виходить дуже ароматним, яскравим і насиченим смаком цитрусових. Структура кексу хоч і досить щільна, але пориста. Це дуже смачно! Діліться своєю думкою в комментариях.