Ледачий торт Наполеон з заварним кремом

Як зробити смачний Ледачий торт Наполеон з заварним кремом рецепт простий.

Інгредієнти

Для заварного крему:
✅ молоко – 1 л
✅ яйце – 4 шт.
✅ борошно – 50 р
✅ цукор – 300 г
✅ ванільний цукор – 1 ч. л.
✅ олія слив. – 150 г

Для основи:
✅ тісто листкове дріжджове (покупне) – 1 кг

Ледачий торт Наполеон з заварним кремом покроковий рецепт

1. Для приготування заварного крему – змішуємо молоко, цукор і ванільний цукор в сотейнику, ставимо на середній вогонь і перемішуємо до повного розчинення цукру. Окремо змішуємо яйця і борошно до однорідного стану і тонкою цівкою вливаємо в каструльку з молоком, активно перемішуючи. Варимо 3-4 хвилини на середньому вогні до легкого загустіння. ⠀

2. Знімаємо з вогню, додаємо в суміш вершкове масло і перемішуємо до однорідності. Накриваємо харчовою плівкою в контакт і даємо крему охолонути при кімнатній температурі і потім в холодильнику. ⠀Для приготування основи – тісто нарізаємо на квадрати і випікаємо 30 хвилин при 180 ⁰С.

3. ЗБИРАЄМО ТОРТ: випечені з тіста квадратики розбираємо на шари (хрусткий верхній шар відкладаємо в окрему миску для посипання). Заливаємо ці шматочки заварним кремом, перемішуємо, викладаємо у форму і ставимо в холодильник для стабілізації (краще на ніч).

Відео рецепт 👇