гриби Зефірні

Як зробити гриби зефірні майстер клас рецепт простий. Гриби зефірні, як і тюльпани, свого часу підкорили instagram, я не виняток 😁 Отже, щоб відсадити гриби, вам знадобляться силіконові форми – у мене були три форми діаметром 5 см, 3,5 см, 2см. Змащувати осередку нічим не треба.

Інгредієнти

у сотейник:
130гр яблучного пюре
120гр води
8г агару
200гр цукру
50гр інвертного сиропу
1ч.ложка кави швидкорозчинного
⅓ ч. ложки кориці

в діжу:
70гр білка
70гр цукру

Для оформлення:
Горілка 100гр 😁 (не всередину)
Какао 50гр
Куркума 30гр
Пензлика

гриби Зефірні покроковий рецепт

1. Готуємо зефір без уварювання: У сотейнику змішуємо всі інгредієнти і ставимо на плиту. Варимо сироп 4 хвилини з моменту закипання. Ниточки не буде, термометр у смітник, варимо строго по часу на середньому вогні, якщо у вас електрична плита – варимо сироп на 6-ке Паралельно ставимо збивати меренгу до щільного піку на венчике.

2. Ніякої шапки – інакше зефір полетить у відро. (Хочете, щоб зефір був ідеальним – раджу придбати мої книги про зефір) В готову меренгу вливаємо тонкою цівкою гарячий сироп і збиваємо масу після сиропу ще 3 хвилини. Перекладаємо масу в кондитерський мішок без насадки, відрізаємо у мішка носик і відсаджуємо масу в ячейки.
3. Спочатку капелюшки, а потім і ніжки (відео є в каруселі) Тут можна особливо не морочитися в плані краси, ніж ніжки страшніше – тим краще. Хвостик у ніжки підрізаємо ножицями. Через папу годин можна витягнути гриби з форми і залишити дозрівати при кімнатній температурі 24 часа.

4. Після того, як грибочки дозріли, починаємо фарбувати їх: для цього занурюємо капелюшок у склянку з горілкою і пензликом наносимо какао як би стукаючи по капелюшку, так гриби будуть злегка в цяточку. Чим більше какао, тим цікавіше будуть виглядати гриби, не забудьте про куркуму – нею злегка припудрюємо капелюшки і ніжки грибів. Далі даємо зефіру полежати хвилин 30 і прибираємо в герметичний пакет або контейнер.

Відео рецепт 👇