Ватрушки з сиром з тестом як пух

Як смачно зробити Ватрушки з сиром з тестом як пух простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Для мене це смак дитинства, я відразу згадую як їздила на літо в село до бабусь і там ми пекли різну випічку, в тому числі ватрушки – м’які, ніжні і дуже смачні ❤️

Інгредієнти

Я зробила 12 штук, вони вийшли невеликі і вмістилися в 1 велике деко, можна зробити і 8 штук, будуть великі

Тісто:
250 мл теплого молока (або вершків буде ще смачніше)
100 гр. цукру
8 гр. швидкодіючих дріжджів
2 яйця
500 гр. борошна + 50 для обсипання
1 ч. л. солі
80 гр. вершкового масла

Начинка:
500 гр. сиру (5-9%)
60 гр. цукру
2 ст. л. сметани
1 яйце
1 ч. л. кукурудзяного крохмалю чи борошна

Змастити тісто:
1 жовток + 1 ст. л. молока + 1 ч. л. цукру

Ватрушки з сиром з тестом як пух покроковий рецепт

1. Дріжджі змішати з теплим молоком і цукром, перешкодити віночком, додати яйця і сіль, перемішати ще раз. Поступово вводити просіяне борошно, замісити тісто лопаткою. В кінці додати розтоплене вершкове масло, липке тісто виходить (не переживайте, воно постоїть і стане м’яке і еластичне).
2. Ємність з тістом накрити плівкою і прибрати в тепле місце на 1 годину (у мене згорнуто у ковдру біля гарячої батареї), тісто збільшиться в 2-3 рази. Для начинки змішати сир, сметану, цукор, яйце і крохмаль, збити блендером до зануреним однородности.

3. Дістати тісто, руки присипати борошном, ділимо на 12 шматочком, формуємо кругляш з кожного шматка. Не забувайте завжди накривати вільний тісто рушником, щоб воно не заветриями.
4. Кругляшки викласти на деко на відстані один від одного, краще накрити плівкою (якщо ні то рушником) і дати відпочити 20 хв. Гуртки змочити у воді, зворотною стороною гуртки натиснути на кругляш і надати потрібну форму, в середину накладаємо начинку.

5. Випікаємо при 180 гр. 25 хв. в гарячій духовці, режим верх/низ. На наступний день можна розігріти в микроволновке.

Відео рецепт 👇