грушевий Пиріг тарт

Легендарний грушевий Пиріг тарт від Джулії Чайлд. Хрусткий тарт з пісочного тіста, пряні груші і ніжний вершково-ванільний крем, а зверху ще й абрикосова глазур — божественне поєднання! Спробувавши цей чудовий пиріг, ви закохаєтеся в нього з першого шматочка! Не лякайтеся довгого рецепта. Весь процес займе у вас 1,5 – 2 години.

Інгредієнти

на круглу форму 20-22 див.:

— Для тесту:
Борошно – 300 гр. (просіяти)
Цукор – 3 ст. л.
Сіль – 1/8 ч. л.
Розпушувач – 1 ч. л.
Вершкове масло – 150 гр.
Яйце – 1 шт.
Крижана вода – 4 ст. л.
Оцет білий винний або яблучний – 0,5 ст. л.

— Для грушевого сиропу:
Груші свіжі – 5-6 шт.
Ванільний цукор – 1 пакетик
Цукор – 200 г
Лимон (сік і цедра) – 1 шт.
Вода – 750 мл

— Для крему:
Борошно – 2 ст. л. з гіркою
Яйце – 2 шт.
Цукор – 2 ст. л.
Сироп від проварених груш – 125 мл
Вершки 20-25% – 75 мл

— Для глазурі:
Абрикосовий джем – 4-5 ст. л.
Сироп від проварених груш – 150 мл.

грушевий Пиріг тарт покроковий рецепт

1. У мисці змішати сіль, борошно, розпушувач, перемішати, потім додати холодне вершкове масло, перетерти в крихту. У невеликій мисці змішати яйце, оцет і крижану воду(4 ст. л.), додати в борошняну суміш і швидко замісити еластичне тісто. Прибрати тісто в пакет, покласти в морозильну камеру на 15 хв. Робочу поверхню злегка присипати борошном, розкачати тісто, перекласти у форму ( змащену маслом і присипану борошном) і сформувати високі бортики, наколоти виделкою дно і бока.

2. Надлишки тіста обрізати ножем. Прибрати форму з тестом в холодильник на 15 хв. Розігріти духовку до 200 °C. Дістати форму з холодильника, зверху накрити листом пергаменту, насипати на пергамент квасолю або горох, акуратно притиснути за формою, випікати в заздалегідь розігрітій духовці 15 хвилин, потім зняти пергамент з вантажем і випікати ще 5 хвилин, дістати з духовки, залишити остигати у формі. Знизити температуру духовки до180 °C.

3. Приготувати сироп: У сотейник наалить воду, покласти цедру і сік лимона, цукор, додати ванільний цукор і довести сироп до кипіння. У груш підрізати денця, очистити від шкірки. У киплячій сироп додати груші та грушеву шкірку, варити на повільному вогні вогні 10 хв. Груші повинні стати м’якими, але не разваренными.
4. Остудити груші в сиропі. Потім дістати і обсушити, сироп процідити і прибрати в холодильник. Приготувати крем: У мисці збити всі інгредієнти для крему до однорідної, рідкої консистенції. •Приготувати глазур: Абрикосовий джем і грушевий сироп, проварити до загустіння ( глазур повинна бути дуже густим).

5. Груші викласти на остиглий корж, акуратно залити кремом навколо груш, на фрукти лити не треба. Випікати близько 30 – 40 хвилин (буде залежати від вашої духовки), крем повинен загуснути. Готовий пиріг дістати з духовки, залишити остигати формі на 40 хвилин. Полити пиріг глазур’ю. Можна насолоджуватися! Всім приємного апетиту!