Зимовий шоколадний торт з вишнею та сирним кремом

Готуємо Зимовий шоколадний торт з вишнею та сирним кремом рецепт простий. Попереду такі чудові, чарівні свята, хочеться створювати і підтримувати цю чудову атмосферу. І, звичайно ж, яке свято без торта. Вашій увазі представляю простий, але ефектний «зимовий» варіант шоколадного торта з вишнею та легким сирним кремом.

Інгредієнти

На діаметр 18 см:

Бісквіт:
Яйце (кат. З ) 4 шт.
Цукор 100 р
Масло вершкове ж. 82,5% 35 р
Борошно пш. 25 р
Кукурудзяний крохмаль Dr. Oetker 25 р
Какао Dr. Oetker 10 р

Прошарок:
Вишня заморожена 500 р
Желфикс 2:1 Dr. Oetker 1 ст. л.
Цукор 250 г

Крем:
Сир сирний вершковий 800 р
Сир Маскарпоне 250 р
Вершки ж . 33-35% 300 р
Цукор 150 г

Декор :
Декор – мікс «Океан» Dr.Oetker 5 уп.

Зимовий шоколадний торт з вишнею та сирним кремом покроковий рецепт

1. Бісквіт: Білки відокремити від жовтків. Збити окремо білки з половиною цукру, жовтки з другою половиною цукру до стійких середніх піків. З’єднати обидві маси. Борошно, крохмаль, какао просіяти. Замісити з повітряної яєчною масою плавними рухами знизу вгору, намагаючись не порушувати объем.
2. В кінці замісу так само акуратно ввести розтоплене, остигле масло. Добре перемішати, не порушуючи обсягу. Бісквіт розподілити по двом кільцям, діаметром 16 див. Випікати при 180 градусах близько 30-35 хвилин (перевірити готовність дерев’яною шпажкою). Остудити на решітці, загорнути в плівку, дати стабілізуватися в холодильнику 12-24 часа.

3. Для вишневої прошарку: Желфикс 2:1 змішати з 1 ст. л цукру, додати ягодам , ретельно перемішати ,довести до кипіння, постійно помішуючи, всипати цукор, що залишився, проварити на повільному вогні близько трьох хвилин. Залити в кільце діаметром 14 см, обтянув харчовою плівкою, по черзі 3 рази (суміш швидко застигає). Для крему: З’єднати всі інгредієнти, збити до пишної маси міксером з насадкою венчик.
4. Збірка торта: Кожну частину бісквіта рівно розрізати навпіл, потім укласти вишневий шар. Крем зручніше наносити кондитерським мішком з круглою насадкою 1,2 див. Після вишневого шару покрити шаром крему, далі бісквіт, вишневий шар, крем, повторити, завершити шаром бисквита.

5. Бічній шар крему так само нанести за допомогою кондитерського мішка по спіралі. Розрівняти спатулой. Верх прикрасити за бажанням за допомогою кондитерських насадок (у мене гілка зроблена насадкою сент – оноре). Завершити декорування «Океаном» Dr. Oetker, посипавши верх і підстава торта.