Чізкейк Нью Йорк класичний

Як зробити смачний Чізкейк Нью Йорк класичний рецепт простий 😋 Божественний чізкейк, в міру солодкий. З полуничним соусом – язик проковтнути можна 🥰

Інгредієнти

У мене роз’ємна форма d18 см
Чізкейк готується легко, але головне його правильно остудити. На це піде 6-10 годин

Чізкейк:
1. Печиво крекер – 200 грам
2. Масло вершкове – 100 грам
3. Сирний сир – 400 грам
4. Сік 1/2 лимона
5. Цукрова пудра – 50 грам
6. Ванілін – 1 пакетик (1,5-2 гр.)
7. Яйце – 2 шт.
8. Вершки 33-35% – 100 мл

Соус:
1. Полуниця заморожена – 200 грам
2. Цукор – 1/2 склянки
3. Крохмаль – 2 ст. л.
4. Вода – 3 ст. л.

Чізкейк Нью Йорк класичний покроковий рецепт

1. включаємо Духовку на t200, дно рознімної форми застеляємо пергаментом. Печиво подрібнюємо в крихту, додаємо розтоплене вершкове масло і перемішуємо до однорідної вологої маси. Утрамбовуємо печиво на дно і стінки форми (не до кінця стінок, залиште 1-2 см від краю форми). Випікаємо 10 хвилин, потім дістаємо основу з духовки і даємо охолонути. Лопаткою робимо сирний шар (не міксером). У сирний сир додаємо ванілін, цукрову пудру, сік лимона – акуратно перемішуємо. Додаємо по одному яйцю – перемішуємо. В кінці додаємо вершки і перемешиваем.
2. Перекладаємо сирну масу на основу, вирівнюємо лопаткою, потім робимо кілька кругових рухів формою. На дно духовки ставимо форму з водою. Спочатку випікаємо чізкейк 15 хвилин при t200, потім зменшуємо духовку на t110 і випікаємо ще 1год 20 хв – 1год 30 хв. При готовності центр чізкейку повинен злегка злегка тремтіти при русі формою. Коли чізкейк випікся відкриваємо духовку і залишаємо чізкейк в духовці 1 годину. Потім дістаємо чізкейк і остуджуємо його повністю при кімнатній температуре.

3. Прибираємо чізкейк в холодильник на 4-5 годин. Акуратно проводимо ножем по внутрішній стінці форми-звільняючи чізкейк. Поки чізкейк остигає готуємо соус: полуницю з цукром кладемо в сотейник, доводимо до кипіння (цукор повинен повністю розчинитися). В цей час в тарілці крохмаль перемішуємо з водою до однорідної маси. Коли цукор розчинився, додаємо крохмаль у полуницю і варимо до загустіння. Даємо начинці охолонути. Готовий чізкейк поливаємо соусом і подаємо до столу.