Лимонний кекс з лимонним соком, цедрою і глазурю

Як зробити Лимонний кекс з лимонним соком, цедрою і глазур’ю рецепт простий в духовці! Гортайте карусель з детальними відео приготування ! Це один з найбільш смачних лимонних кексів на світі🍋🔥 Обожнюю його багато років! ⠀
М’який запашну вершковий лимонний м’якуш просто тане у роті, лимонна цедра перетворюється в мармелад, цукрова рум’яна розсипчаста скоринка і божественно смачна лимонна глазур!
Повірте приготувати цей кекс хоч раз, повірте, ви відразу закохаєтесь 🍋😍 ⠀ Декорувати кекс можна просто цукровою пудрою або різноманітними смачними і красивими поливами з готових сумішей: зі смаком карамелі, шоколадною глазур’ю, зі смаком вишні або ванільною глазур’ю! 🍋🍒🍦🍫

Інгредієнти

Рецепт на середню кексову форму:
350 г борошна,
1/2 ч. л. соди,
1/2 ч. л. солі,
180 г слив олії,
300 г цукру,
2 яйця,
цедра 2-х лимонів,
2 ст. л. лимонного соку,
200 мл кефіру

Лимонна глазур для прикраси

Лимонний кекс з лимонним соком, цедрою і глазур’ю покроковий рецепт

1. Збити до білого в чаші міксера розм’якшене вершкове масло, додати цукор, разом добре збити. Далі додати яйця і збити всі разом до однорідної пишної білої маси. Додати цедру лимонів, перемішати. Далі додати кефір і лимонний сік, збити. У просіяне борошно додати соду і сіль. Ввести частинами борошняну суміш в цукрово-масляну масу, перемішати міксером до однорідної массы.
2. Форму змастити злив маслом і присипати борошном. Викласти тісто у форму, розрівняти ложкою верх і випікати в попередньо розігрітій до 180 С духовці 50-60 хв. Готовність перевірити дерев’яною палочкой.

3. Остиглий кекс за бажанням присипати цукровою пудрою або прикрасити глазур’ю (інструкція по приготуванню лимонної глазурі на звороті упаковки глазурі)

Відео рецепт 👇