Медовий Торт Панна котта з глазурю

Як зробити медовий Торт Панна котта з глазур’ю рецепт простий.

Інгредієнти

Вставка з тіста філо:
Філо 2 листа
Горіх пекан 50г
Цукор коричневий 50г
вершкове Масло-50г
Мед 50г

Панна котта:
Маскарпоне 250г
Вершки 33-35% 250г
Цукор дрібний 30-40г
Желатин 6г
Вода для желатину 35г
Мед 25г
Горіх пекан 20г
Ваніль, паста 1 р

Глазур Гурме:
Шоколад білий 200г
Шоколад молочний 50г
Какао масло 10г
Рослинна олія 40г
Горіх пекан 25г

Медовий Торт Панна котта з глазур’ю покроковий рецепт

1. Вставка з тіста філо:
Масло розтопити і остудити до 40с. Горіхи підсмажити на сухій сковороді, подрібнити не занадто дрібно. Листи філо розморозити, один розкласти на робочій поверхні, розрівняти. Другий прикрити вологим рушником, щоб запобігти висиханню. Розподілити 1/2 масла по філо за допомогою пензлика, пересипати рівномірно половиною цукру і горіхів, полити злегка підігрітою половиною меду. Накрити другим листом і повторити кроки з маслом, горіхами і цукром. Акуратно зібрати руками в «джгутик» і викласти його у форму. Випікати в розігрітій до 165с духовці до зарум’янювання, -12-15 хв. Дістати форму з духовки і повністю остудить.
2. Панна котта:
Горіхи підсмажити на сухій сковороді і подрібнити, остудити. Желатин замочити в холодній воді. У сотейник викласти Маскарпоне та вершки, додати цукор і мед. Помішуючи, довести до перших ознак закипання. Розпустити желатин, перемішати. Процідити. Підмішати в масу горішки і ваніль. З форми акуратно витягти спечену вставку з тіста фило.

3. Налити невелику кількість гарячої панна котто і прибрати в холодильник до того моменту, як маса почне схоплюватися і густіти. Вставити назад заготівлю, злегка підтопити її в масі, знову прибрати в холодильник на кілька хвилин. Залити форму до верху панна коттой і прибрати в такому вигляді в холодильник до повного застигання, на 6-8 годин. Перед глазуруванням переставити, не витягуючи з форми, на 1 годину в морозильну камеру. Підморожений торт залити глазурью.

4. Глазур Гурме:
Горіхи досить дрібно порубати. Шоколад і какао масло розтопити окремо, з’єднати разом, додати рослинне масло, добре перемішати. Пробити блендером. Додати горіхи. Робоча температура – 35-38с. Чим вище температура глазурі, тим тонше буде її шар на торте.