Медові пряники на Новий Рік

Знаю у багатьох це стало вже традицією – піч ці Медові пряники перед Новим роком. І якщо ви раптом не в моїй банді😎швидше печіть собі і близьким і нехай у вашому домі заграє дух майбутніх свят!🌲 ⠀ Медові пряники (я їх лагідно називаю «прянички») 🍯 Завжди виходять м’якими, ніжними і дуже ароматними, розлітаються в лічені хвилини😉 ⠀ А який аромат по всій квартирі потім варто… мммм… цей чарівний запах кориці і меду. З цього моменту починається святковий настрій!

Інгредієнти

цукор-150 г
мед – 3 ст. л
масло вершкове – 80 г
яйця – 2 шт.
кориця мелена – 1 ч. л
сода – 0,5 ч. л
ванільний екстракт(або ван.цукор) -1 ч. л борошно – 400-500 р
Для глазурі:
білок-1 шт
цукрова пудра – 250 г
лимонний сік 1-2 ч. л

Медові пряники на Новий Рік покроковий рецепт

1. У мисці змішати цукор, яйця, корицю, соду, ванільний цукор і мед. Поставити на каструлю з киплячою водою (на водяну баню) і помішуючи масу прогріти протягом 10 хвилин. Стежте, щоб дно миски не стосувалося води Додати масло і розмішати, поки масло повністю не розчинитися, а маса стане більш повітряна Зняти з вогню і додати 1 склянку борошна. Перемішати до однорідності і залишити остигати Коли маса охолоне, частинами додаємо борошно і замішуємо тесто.
2. Воно буде дуже приємним, пишним і трохи липким, але еластичним. Готове тісто обмотайте харчовою плівкою і залиште на пів години, або покладіть в холодильник, якщо плануєте пекти пряники на наступний день. Перед випічкою дайте тісту зігрітися 10-15 хвилин при кімнатній температурі Далі просто розкачуємо і вирізаємо фігурки. Розкачувати тісто краще відразу на папері для випічки, щоб не деформувати фігурки при перенесенні їх на противень.
3. В залежності від товщини розкочування ви отримаєте різні пряники. Більш рівні, але щільні -якщо тонко раскатаете тісто. Більш пишні, але м’які пряники, якщо раскатаете тісто товщі Випікаємо медові прянички в розігрітій до 180 ° С (360 F) духовці протягом 10 хвилин. Слідкуйте за пряниками, печуться вони в лічені хвилини. Після випічки, щоб поверхня пряників була рівною, їх можна поставити під пресс.
4. Для цього просто поставте на пряники інший холодний лист на кілька хвилин Готові пряники можна розфарбувати глазур’ю. Для цього білок розтерти з цукровою пудрою протягом 10-15 хвилин. Якщо глазур вийшла рідкою — додайте більше цукрової пудри, якщо густий – розбавте її кип’яченою водою або лимонним соком. Краще зробити густу цукрову глазур, а потім розбавити лимонним соком до потрібної консистенции.