Банановий торт ПП з кремом з рікотти і сиру

Банановий торт ПП з кремом з рікотти і сиру простий рецепт домашній.

Інгредієнти

(на форму 15 см – у мене силіконова)
🔸КБЖУ на 100 грам: 179/10/6/21
⠀⠀⠀
🔻Для коржів:
✔️4 яйця
✔️210 грам банана
✔️100 грам кукурудзяного борошна
✔️100 грам рисового борошна
✔️6 грам розпушувача
✔️підсолоджувач за смаком
✔️1 ст. л. соку лимона + вода + підсолоджувач (для просочення)

🔻Для крему:
✔️250 грам риккоты
✔️180 грам щільного сиру з брикету (у мене 1,8% жирності)
✔️150 грам молока (у мене 1,5% жирності) + 15 грам кукурудзяного крохмалю + 15 грам сухого молока
✔️підсолоджувач за смаком
✔️ванілін за смаком

Банановий торт ПП з кремом з рікотти і сиру покроковий рецепт

1. Коржі:
Збити блендером всі інгредієнти (крім просочення) до однорідності. Випекти 5 коржів (один тонкий, для крихти з боків і зверху) в формочці в духовці при 180 градусах (кожен приблизно по 10 хвилин).
⠀⠀⠀
Приготувати просочення: змішати воду, сік лимона і підсолоджувач, трохи нагріти в мікрохвильовій печі і перемішати. Просочити коржі (крім тонкого). Розрізати тонкий корж на кубики і перемолоти його в блендері до стану крошки.
2. Крем:
Звичайна і сухе молоко і кукурудзяний крохмаль збити міксером, далі поставити на середній вогонь і, постійно помішуючи, довести до загустіння. Потім відразу ж накрити масу харчової плівкою (в контакт, щоб не було конденсату і скоринки) і поставити остигати.
⠀⠀⠀
Збити блендером риккоту, сир, підсолоджувач і ванілін до однорідного стану. Додати масу з молока і кукурудзяного крохмалю і ще раз все разом взбить.

3. Збірка:
Збирати в такій послідовності: крем-корж-крем-корж і т. д. (зверху повинен виявитися корж). Промазати торт залишилися кремом з боків і зверху. Поставити торт в холодильник на кілька годин або на ніч.
⠀⠀⠀
Дістати торт з холодильника і посипати його з боків і зверху крихтою від коржика.