Веганські вишневі пиріжки як в Макдональдс з листкового тіста

Веганські вишневі пиріжки як в Макдональдс з листкового тіста простий рецепт в духовці. Сперечаємося, ви ніколи не пробували безглютеновое веганську тісто? 😉 чомусь в інтернеті подібних рецептів немає. Довелося створити свій.

Інгредієнти

(6 шт):

Тісто:
🥣 Безглютеноая суміш 240 р
✨ Порошок эритрита 10 р
🥃 Оливкова олія 55 р
💧 Холодна газована 200 мл

Начинка:
🍒 Вишня заморожена 200 р
💧 Тепла вода 20 мл
✨ Эритрит 100 р
🍚 Рисове борошно 1 ч. л

Веганські вишневі пиріжки як в Макдональдс з листкового тіста покроковий рецепт

1. Тісто: У мисці змішати безглютенової суміш і эритрит, помішуючи утворити лунку, влити в неї газовану воду. Заважати тісто до тих пір, поки воно не перестане липнути до рук. Прибрати його в пакет і залишити при кімнатній температурі на 20 хвилин. Розділити тісто на 4 частини, сформувавши 4 кульки, після чого розкотити їх в пласти 2 мм толщиной.

2. Рясно змастити перший пласт маслом, укласти на нього другий. І так до четвертого шару (його теж зверху змастити). Згорнути тісто в щільний рулет і провернути кожен, як би видавлюючи. Такий рулет згорнути в коліщатко і, загорнувши в харчову плівку, відправити в морозилку на 20 минут.

3. Начинка: рисову муку Розвести у воді. Дати вишні трохи відтанути в сотейнику, після чого додати эритрит. Поставити сотейник на вогонь і уварювати до 40°C. Влити воду з рисовим борошном і активно перемішувати до загустіння. Зняти з вогню, накрити плівкою в контакт і залишити остывать.

4. Загортання: Дістати «коліщатко» з морозилки і приплюснути його зверху. Розкачати тісто в пласт товщиною 6 мм, Розрізати його на 4 рівних квадрата (+2 квадрата виходить з обрізків). Візуально розділивши квадрат на дві частини, зробити в одній 3 надреза.

5. На середину другої частини викласти вишневу начинку, після чого накрити другою половинкою, щільно защипив краю і провівши по них виделкою. Змастити пиріжки міцним чаєм і відправити в духовку на 25 хвилин при 180°C. Насолоджуйтеся веганскими листковими пиріжками!

Відео рецепт 👇