Культовий сливовий пиріг з газети new york times

Як смачно зробити культовий сливовий пиріг з газети new york times простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

2. Солодкі сливи 14-16шт
3. Вершкове масло 115гр + невеликий шматочок 🧈
4. Цукор 150гр + 1ст.л.
5. Цукрова пудра 1ст.л.
6. Борошно 120гр
7. Розпушувач 1ч.л.
8. Яйця 2шт 🥚
9. Кориця
10. Лимонний сік 🍋
11. Збиті вершки або пломбір🍦
12. Сіль
Розраховане на форму 28см

Культовий сливовий пиріг з газети new york times покроковий рецепт

1. Заздалегідь дістаємо масло з холодильника, щоб воно стало м’яким. Сливи розрізаємо на половинки, виймаємо кісточки, з боку розрізу посипаємо корицею, збризкуємо лимонним соком і прибираємо в бік. Займемося тестом. У чашці міксером збиваємо масло разом з сахаром.

2. Прям відповідально, подовше. Додаємо борошно, розпушувач, щіпку солі і продовжуємо все змішувати. Далі додаємо яйця по одному і ще раз все ретельно перемешиваем.

3. Змащуємо форму шматочком вершкового масла, розподіляємо по ній тісто, акуратно, не вдавлюючи розкладаємо сливи (я зробив розрізом вгору) і посипаємо зверху цукром, якщо є демерара, краще им.
4. Випікаємо пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці 40 хвилин. Готовий пиріг посипаємо цукровою пудрою і подаємо або зі збитими вершками, або з кулькою морозива, приємного чаювання 😉

5. P. S. Пиріг реально крутий і готується дуже просто, must спробувати всім 😎