Мигдальний кекс з шоколадною глазурю

Мигдальний кекс з шоколадною глазур’ю простий рецепт, з приголомшливою текстурою завдяки мигдальної муки. Ще одна його перевага: він дуже швидко готується.

Інгредієнти

Мигдальний кекс
На форму 16-17 см (можна ширше, кекс буде тонше)

мигдальна Борошно 120 р
Масло вершкове 130 р
Борошно пшеничне – 100 г
Цукор – 140 г
Яйця курячі – 2 шт.
Жовтки – 2 шт.
Розпушувач – 1/2 ч. л.
Ванілін – на кінчику ножа

Для шоколадної глазурі (ганаш):
Шоколад – 40 г
Вершкове масло – 20 г
Мигдаль для прикраси – 10 г

Мигдальний кекс з шоколадною глазур’ю покроковий рецепт

1. М’яке масло збити до білого кольору, додати цукор, сіль, продовжити збивати. Додати яйця і 2 жовтки, ванілін, сіль. Додати до борошна розпушувач, просіяти ці сипучі інгредієнти до масляної маси, змішати, додати мигдалеву муку.

2. Форум змастити вершковим маслом. Викласти тісто. Духовку розігріти до 180. Випікати 50 хв. форму ширше діаметром, знадобиться менше часу для выпекания.

3. Готовий кекс остудити. Шоколад і масло змішати і розтопити на вогні або в мікрохвильовій печі. Кекс полити шоколадом, присипати подрібненими орехами.

Відео рецепт 👇