Муссовый торт Червоний з апельсином і маком

Муссовый торт Червоний з апельсином і маком рецепт простий. До чого ефектний торт вийшов . Задоволена ним від начинки і до блискіток на велюре 💕 торт був не до кінця дефростирован,міг показати щільніше , ніж він є насправді.

Інгредієнти

Рецепт на торт серце на 500мл
Підсумковий вага 800 грам

Бісквіт:
1 яйце
30 грам цукру
30 грам сметани/йогурту
20 грам рослинного масла
50 грам борошна
2 ч ложки маку
1/2 ч ложки розпушувача.

Компоті:
112 грам філе червоного апельсина
10 грам цукру
4 г кукурудзяного крохмалю
2,5 г желатину – замочити в 8 грамах води (скрізь 220 блум доктор откер)

Намелака:
30 грам білого шоколаду
10 грам вершкового масла
60 грам соку апельсина з м’якоттю
45 грам вершків 33%
2 г желатину (замочити в 7 грамах води)

Мус:
1 яйце
20 грам цукру
60 грам молока
100 грам білого шоколаду
150 грам вершків 33%
4 г желатину- замочити у 12 грамах води
Мак 1 Ст ложка

Ганаш для покриття:
150грамм білого шоколаду
200 грам вершків 33%
3 г желатину (доктор откер)замочити в 12 грамах води
20 грам вершкового масла
20 грам соку апельсина
Цедра апельсина

Муссовый торт Червоний з апельсином і маком покроковий рецепт

1. Бісквіт:
Просто змішуємо всі інгредієнти, випікаємо при 170 градусах 10 хвилин тонким шаром – після обрізаємо бісквіт за форме.
2. Компоті:
Апельсин заварюємо з цукром і крохмалем до загустіння, додати набряклий желатин. Виливаємо у форму. Охолоджуємо 2 години в морозилці до наступного слоя.
3. Намелака:
Нагріваємо пюре і вершки окремо , розводимо в гарячому пюре желатин , виливаємо на шоколад з маслом разом з вершками . Пробиваємо блендером. Виливаємо у форму 2 шаром. Заморожуємо мінімум 8 годин. Після можна обрізати краю , щоб начинка була врівень з фруктовой.

4. Мус:
Яйце змішуємо з цукром і молоком, заварюємо до легкого заварного крему, додаємо набряклий желатин, відразу виливаємо на шоколад. Об’єднуємо. Вершки подвзбиваем до м’яких пік, об’єднуємо обидві маси. Виливаємо у форму на 2/3. Збираємо як на відео. Даємо заморозитися мінімум 12 часов.

5. Ганаш для покриття:
Вершки кип’ятимо з цедрою, розчиняємо желатин, виливаємо на шоколад з маслом (через сито), додаємо сік. Стабілізуємо мінімум 6 часов.

6. Після збиваємо і відсаджуємо з допомогою форми пелюстка на заморожений торт. Прибираємо в морозилку на 30 хвилин і покриваємо велюром.

Відео рецепт 👇