Мармелад з айви Мембрилло в домашніх умовах

По-перше – membrillo – мармелад з айви. Поки сезон – зробіть, наполягаю! Це відмінна складова для сирної дошки, начинка для печива, додаток до гарячих хлібним тостів і просто смачна штука. По-друге – кіш з гарбузом, мембрилло, сиром і горіхами. Класний! Феєрія смаків👌 Пробуйте! Membrillo (мармелад з айви) Як зробити Мармелад з айви Мембрилло в домашніх умовах рецепт.

Інгредієнти

Айва 1,5-2 кг
Лимон 1 шт
Цукор
Ваніль 1 стручок

Мармелад з айви Мембрилло в домашніх умовах покроковий рецепт

1. Айву почистити від шкірки і насіння, порізати довільно, залити водою, додати 2-3 смужки цедри лимона, Варити до м’якості айви. Злити воду, пробити заглибним блендером разом з цедрою, протерти через сито.
2. Зважити пюре, додати таку ж кількість цукру (або менше на 10-15%), насіння ванілі, сік лимона, уварювати на повільному вогні в товстостінній посуді, помішуючи час від часу до моменту, коли маса змінить колір на темно-оранжевий і почне відставати від стінок посуды.
3. Перекласти в змащену рослинною олією форму (шар товщиною 2-3 см), сушити в духовці при температурі 50-70С 2-3 години. Верхній шар не повинен прилипати. Остудити. Зберігати в герметичній тарі в холодильнику. Подавати до хліба, сирів, паштетів, м’яса…