Гарбузово шоколадний мармуровий кекс

Як зробити дуже смачний гарбузово шоколадний мармуровий кекс рецепт простий в духовці. Почнемо тиждень яскраво. Смачний, соковитий, яскравий, вологий і ароматний кекс. Переплетення цитруса і шоколаду. Насолода для очей. Дуже осінній і простий. ГАРБУЗ абсолютно не відчувається, але вона дає фантастичний колір, приємну вологість і соковитість.

Інгредієнти

ГАРБУЗОВИЙ ШАР
гарбузове пюре 250г
борошно 250г
цукор-150г
масло рослинне 100мл
яйця 2шт (100г)
розпушувач 10г
ванільний цукор-10г
цедра апельсина/лимона дрібна 2стл
сіль щіпка

ШОКОЛАДНИЙ ШАР
кефір 250г
борошно 200г
какао 50г
цукор-150г
масло рослинне 100мл
яйця 2шт (100г)
розпушувач 10г
ванільний цукор-10г
сіль щіпка

Гарбузово шоколадний мармуровий кекс покроковий рецепт

1. гарбузове тісто: з гарбуза приготувати пюре (запекти або відварити м’якоть гарбуза, перетворити в пюре блендером без зайвої рідини). з’єднати борошно, розпушувач, сіль віночком. Збити яйця з цукром і ваніллю, додати гарбузове пюре, олію, перемішати. З’єднати з сухими інгредієнтами, додати цедру. шоколадне тісто: з’єднати борошно, какао, розпушувач, сіль віночком. Збити яйця з цукром і ваніллю, додати кефір, олію, перемешать.
2. З’єднати з сухими інгредієнтами. Форму змастити вершковим маслом, присипати борошном , прибрати надлишки. вилити тісто, чергуючи шари, провести зубочисткою. Випікати в розігрітій до 180С духовці до готовності (не менше години) Я готую в мультиварці 1 годину 40 хвилин. Готовність перевірити довгої дерев’яної шпажкой.
3. Тісто не повинно прилипати. Кекс дуже великий і сміливо можна розділити інгредієнти на 2, вийде звичний кексовый розмір. Зверху рекомендую нанести глазур: у 100мл гарячих 33-35% вершках розтопити 100 г темного шоколаду (можна взяти молочний, але мені з темним смачніше). Нанести на кекс і дати застыть.

Відео рецепт 👇