Пиріг плетінка «Бабка» з чорницею

Як смачно зробити Пиріг плетінка «Бабка» з чорницею простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Спробував приготувати пиріг «Бабка» з чорницею. Сьогодні я розповім, як приготувати простий, красивий і дуже смачний пиріг з ягідною начинкою, який називають «Баба».

Інгредієнти

Тісто.
• Дріжджі 10 г
• Тепла вода 175 р
• Пшеничне борошно 530 р
• Цукор 100 р
• Сіль 3 г
• Яйця 3 шт.
• Вершкове масло 150 г
• Чорничний джем

Цукровий сироп
• Вода 80 р
• Цукор 80 г

Пиріг плетінка «Бабка» з чорницею покроковий рецепт

1. Тісто.
До теплій воді додаю сухі дріжджі, добре перемішую і залишаю на 10 хвилин. У чашу міксера засинаю борошно, сіль, цукор і перемішуємо. Додаю яйця і починаю замішувати тісто на низькій швидкості міксера. Не зупиняючи роботу міксера, вливаю дріжджову воду, і вимішую тісто 5-7 хвилин на середній скорости.

2. Продовжую збивати і в кілька етапів додаю м’яке вершкове масло. Вимішую тісто ще 10-15 хвилин, поки воно не стане еластичним. Глибоку ємність змащую маслом, перекладаю туди тісто і накриваю харчовою плівкою. Прибираю в холодильник на 8-12 годин – тісто має збільшитися в об’ємі в 2 раза.

3. Стіл присипаючи борошном, викладаю тісто, ділю його порівну і одну частину розкачую в пласт. Викладаю чорничний джем і рівномірно розподіляю. Повертаю в рулет і один край тіста змащую водою, щоб його було легше закріпити. Розрізаю рулет уздовж навпіл і сплітаю косичкой.

4. Перекладаю її в форму, змащену маслом, накриваю рушником і залишаю на 1,5–2 години на расстойку. Відправляю випікатися на 30-45 хвилин при 180-200°С. А після випікання даю трохи остыть.

5. Цукровий сироп.
В сотейнику змішує воду з цукром і ставлю на вогонь. Доводжу до кипіння і варю 1 хвилину. Витягаю «бабку» з форми і рясно змащую сиропом. Пиріг виходить дуже красивим, ароматним і, звичайно ж, вкусным.