Сметанний заварний крем для еклерів

Як зробити смачний Сметанний заварний крем для еклерів рецепт простий.

Інгредієнти

Сметана – 300 грам
Яйця – 1 ( С1)
Цукор – 80 гр
Борошно – 15 гр
Вершкове масло – 12 гр
Ванільний цукор – 0.5 ч. л
Сіль – щіпка

Сметанний заварний крем для еклерів покроковий рецепт

1. В сотейник кладемо сметану. Жирність сметани не має значення. Додаємо яйце і сіль , перемішати. Насипаємо цукру і ванільний цукор, борошно. Все добре перемішуємо до отримання однорідної маси Ставимо сотейник на середній вогонь і, весь час перемішуючи віночком, доводимо до кипения.
2. Спочатку маса стає рідкою. Потім, при закипанні, вона загусне. Сметана при закипанні створаживается і у крему з’являється приємний сирний смак і аромат.
3. Крем закипів. Вимикаємо вогонь. Продовжуємо перемішувати і додаємо вершкове масло. Заважаємо ще пару хвилин до повного розчинення масла і однорідності маси. Остудити. Далі накриваємо плівкою в контакт і ставимо в холодильник на 3-4 години. Потім можна використовувати)