Повітряні Паски з сухими дріжджами

Такий смачний, такий м’який, такий повітряний і такий ніжний! Повітряні Паски з сухими дріжджами рецепт простий. Ви просто зобов’язані приготувати цю приголомшливу випічку та насолодитися її смаком😇 Не буду довго мучити, ділюся рецептом🥰

Інгредієнти

На 4 паски у форми 9х9

Опара:
🖇200г молока
🖇10г цукру
🖇7г сухих дріжджів
🖇12г борошна

Тісто:
🖇1 яйце + 2 жовтка
🖇цукру 90г
🖇Щіпка солі
🖇80г вершкового масла
🖇450г борошна
🖇Опара

Начинка:
🖇60г сухофруктів (у мене вишня і журавлина)
🖇60г вершкового масла

Повітряні Паски з сухими дріжджами покроковий рецепт

1. Опара:
Змішати тепле молоко з інгредієнтами, накрити плівкою і прибрати в тепле місце на 10-15 минут.
2. Тісто:
Яйця і жовтки збити з цукром і дрібкою солі до світлої пишної піни. Додати розтоплене вершкове масло, перемішати. Додати опару, перемішати все лопаткою. Поступово додаючи борошно, вимісити тісто, воно спочатку буде липнути до рук, але через 7-10 хвилин буде ідеальним. Прибрати тісто під плівку в глибоку ємність, змащену маслом в тепле місце на 2 години. Тісто має збільшитися в об’ємі в кілька раз.
3. Начинка:
Готове тісто обім’яти, поділити на 4 рівні частини. Кожну частину розкачати в тонкий прямокутний пласт, змастити пензликом, м’яким вершковим маслом і додати сухофрукти. ⠀ Скачуємо тісто в ковбаску, защипуємо краю, розрізаємо краффин уздовж (для наочності взяла картинки з інтернету) і звертаємо в два бублика.
4. Розміщуємо один на інший і перешкодимо краффины у форми, залишаємо в теплому місці на 30-35 хвилин. ⠀ Ставимо випікатися в заздалегідь розігріту духовку при 180 на 𝟭𝟬 хвилин і далі при 𝟭𝟱𝟬З на 25 хвилин. ⠀ Остуджуємо на решітці і посипаємо цукровою пудрою. ⠀

5. Виходить дуже смачно і красиво! ⠀ Тепле місце для тесту зазвичай у мене духовка розігріта на 40 градусів))