Домашні повітряні булочки, круасани з дріжджового тіста

Я сама не вірила, що при такому мінімумі дій, можна отримати таке диво! 😻 Зовні, так і в розрізі, ці булочки нагадують справжні круасани, хоча смак трохи інший. ☺️ Але з урахуванням, що їх може приготувати кулінар з будь-яким рівнем – я вважаю, що вони супер!💥 Як зробити смачні Домашні повітряні булочки, круасани з дріжджового тіста рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

Тісто:
•150 г води (у мене пішло трохи більше)
+20 г сухого молока (або взяти 150 г ультрапастеризованого молока)
•50 г цукру
•20 г вершкового масла
•1 яйце
•3 г солі
•12 г пресів. дріжджів
(або 4 г сухих)
•350 г борошна

•90 г сл. масла для прошарку
•1 яйце для змащування

▫️Масло і яйця повинні бути кімнатної tº

Домашні повітряні булочки, круасани з дріжджового тіста покроковий рецепт

1. В молоці (35 С) розпустити дріжджі. Додати цукор, сіль, яйце перемішати. Всипати борошно, почати заміс тіста. Коли воно стане більш еластичним внести частинами Вершкове масло, повністю вмішати. Вийде гладке, нелипким тісто. ⠀ Розділити на 9 рівних частин, кожну підкотити в кулю, накрити плівкою на 10-15 хвилин. ⠀

2. Стіл подпылить борошном, кульку розкачати в корж Діаметром 20 см. Помістити на плоске блюдо застелене харчовою плівкою, змастити частиною масла. Далі розкачати наступний кулька, помістити поверх попередньої, змастити олією. Повторити з рештою коржами, верхню – не змащувати маслом. ⠀

3. Стопку з 9 коржів, прослоенних маслом, загорнути в харчову плівку, прибрати 30 хв у морозилку. ⠀ Розкачати стопку в коло Діаметром 45 см (в процесі 1 раз перевернути на іншу сторону) ⠀ Розділити на 12 сегментів. Кожен трикутник тесту ще злегка підкотити в напрямку кутів. ⠀ Згорнути в рогалики, кінчик обов’язково повинен бути під низом.

4. Викласти на деко застелений (по 6 шт), накрити плівкою. Розстойка до легкості, заготівля тремтить при доторканні. ⏱Це займе 1.5-2 години. ⠀ Підійшли заготовки змастити яйцем. ⠀ ⏲Випікати при t 180 ° С ≈ 15-20хв. ⠀ ⚜️Булочки можна зробити з начинкою- мармеладом, шоколадом або сиром 🤗

Відео рецепт 👇