Бездріжджовий морквяний кекс паску на великдень

Бездріжджовий морквяний кекс паску на великдень рецепт простий 🐰 По суті, це дуже смачний морквяний кекс, але у вигляді символу Великодня ⛪ Точно оцінять любителі кексів і не особливі любителі возитися з дріжджовим тістом 😄

Інгредієнти

(на 2 паски Ø10-12 див.):

Тісто:
▫️Борошно – 160 р.
▫️Яйця З – 2 шт.
▫️Коричневий цукор – 100 р.
▫️Ванільний цукор – 10 р.
▫️Масло вершкове – 90 р.
▫️Морква – 145 р.
▫️Свіжовичавлений апельсиновий сік – 20 мл
▫️Волоські горіхи – 70 р.
▫️Родзинки – 40 р.
▫️Розпушувач – 10 р. (1 пакетик)
▫️Сода – 5 р.
▫️Кардамон – 2-3 р.
▫️Щіпка солі

Крем:
▫️Сирний сир – 150 р.
▫️Цукрова пудра – 3 ст. л.

Бездріжджовий морквяний кекс паску на великдень покроковий рецепт

1. Родзинки заливаємо окропом і залишаємо поки в сторонці. ⠀ Горіхи рубаємо і обсмажуємо на сухій сковороді. ⠀ Вичавлюємо сік з апельсина. ⠀ Морква подрібнюємо блендером в дрібну крихту. ⠀ Яйця збиваємо з цукром і ванільним цукром до пухкої світлої маси. ⠀ Додаємо розм’якшене вершкове масло і ще трохи збиваємо. ⠀
2. Додаємо сік, моркву і перемішуємо. ⠀ У борошно додаємо дрібку солі, розпушувач, соду і кардамон. ⠀ Просіваємо всі разом у збиту масу і відразу ж додаємо горіхи і просушений паперовим рушником родзинки. Акуратно перемішуємо силіконової лопаткою ☝сильно не вимішуємо. ⠀ Викладаємо тісто на 2/3 в паперові формочки. ⠀
3. Випікаємо в розігрітій до 180°C духовці 30-35 хвилин, до сухої шпажки. ⠀ ☝Орієнтуйтеся по своїй духовці і розміром форми, чим менше формочки, тим менше час випічки і навпаки 🙃 маленькі кексики я випікала всього 20-25 хвилин. ⠀

4. Виймаємо з духовки і даємо повністю охолонути. Готові пасочки можна залишити в паперовій формі або зняти її. ⠀ Для крему, змішуємо сирний сир кімнатної температури з цукровою пудрою. ⠀ Змащуємо кремовою шапочкою остиглі паски, потім включаємо фантазію і прикрашаємо. 🙌