Сирний різдвяний кекс

Як зробити Сирний різдвяний кекс рецепт простий в духовці, який вам ТОЧНО сподобається. Цей рецепт підійде для тих, хто не любить чекати поки кекс “дозріє” або хоче приготувати його прямо перед святом😉

Інгредієнти

яйця 4 шт
борошно 400 гр
цукор 200 гр
сир 180 гр
ванілін 1,5 гр
сіль 1 щіпка
розпушувач 2 ч. ложки
вершкове масло 180 гр
червона смородина або журавлина 100 гр

Сирний різдвяний кекс покроковий рецепт

1. Збити розм’якшене вершкове масло з цукром і дрібкою солі до щільної побілілі маси. Ввести по черзі яйця, збиваючи суміш міксером після введення кожного наступного яйця. додати протертий сир і знову вимішати масу. Додати просіяне борошно, розпушувач і ванилин.

2. Ретельно вимішати щільне й густе тісто. Присипати ягоди невеликою кількістю борошна, створюючи тим самим сорочку на кожній ягоді, щоб вона не пустила сік в тесті. Акуратно вмішати ягоди в тесто.

3. Викласти готове тісто у форму для випікання, яку заздалегідь змастили вершковим маслом і присипали борошном. Випікати кекс при температурі 180 градусів протягом 1 години. Перевіряти готовність за допомогою шпажки. Готовий кекс остудити у формі і тільки після витягти його. Прикрасити готовий кекс глазур’ю і ягодами.

Відео рецепт 👇