Пухові молочні булочки на дріжджовому тесті в духовці простий рецепт домашній.
Інгредієнти
На 9 шт. знадобиться:
– молоко 230 мл
– цукор 3 ст. ложки
– сіль 1/2 ч. ложки (3 гр.)
– яйце 1 шт.
– рослинна олія 1 ст. ложка
– дріжджі пресовані 12 гр. або сухі 4 гр.
– борошно 1 сорту 350 гр. + на підсипку
Пухові молочні булочки на дріжджовому тесті покроковий рецепт
1. В теплому молоці розчиняємо дріжджі. Виливаємо в миску для замішування тіста, додаємо туди ж яйце, цукор і масло. Сіль змішуємо з борошном. Перемішуємо молочну суміш і, поступово додаючи борошно, лопаткою замішуємо липке тесто.
2. Накриваємо миску плівкою і даємо постояти в теплі 1 годину. Готуємо відповідну форму для випічки. У мене квадратна зі стороною 26 див. Кругла теж підійде 🙂 форму Застеляємо папером для випічки. Обминаємо тісто лопаткою і викладаємо на робочу поверхню, присипану мукой.
3. Формуємо з тіста кулю, лопаткою збираючи краю і защипывая їх в центрі. Перевертаємо колобок. Ділимо на 9 більш-менш рівних частин. З кожного шматочка формуємо маленька кулька, підкочуємо. Прикриваємо кульки плівкою і залишаємо на 15 хвилин ⏳
4. Потім розплющуємо кожен кульку і знову збираємо краю до центру, защипуємо, перевертаємо швом вниз і викладаємо у форму. Прикриваємо плівкою, даємо расстойку 40 хвилин. Хвилин за 15 включаємо духовку на 175 градусів, режим верх+низ.
5. Злегка присипаємо булочки через сито борошном (змащувати нічим не потрібно). Встановлюємо булочки на середній рівень і випікаємо 15 хвилин. Після чого вимикаємо верхній тен (залишаємо нагрів знизу) і прикриваємо булочки фольгою.
6. Випікаємо ще 8 хвилин. Наші пухові булочки готові 😊Потягнувши за краї паперу, витягаємо їх з форми. До повного остигання я зазвичай загортаю хліб і булочки у чисте лляне рушник 🙂