Торт морозиво з білково горіховими коржами і кремом

Як смачно зробити Торт морозиво з білково горіховими коржами і кремом простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Коржі:
В оригіналі використовують фісташкову борошно, але торт і так дуже витратний і тому я замінила на подрібнені в блендері фісташки:

Подрібнені Фісташки – 50гр
Борошно-50гр
Цукор -200гр
Яєчний білок від 6 яєць.
Крохмаль -20гр

Заварний крем:
6 жовтків
150гр цукру
250мл молока.

Основний крем
Вершки -200мл+50гр цукру (збити)
Маскарпоне -250
Заварний крем
Фісташкова паста -2ч л

Торт морозиво з білково горіховими коржами і кремом покроковий рецепт

1. Збиваємо яйця з цукром до щільних стійких піків. В окремій чашці змішуємо всі сухі інгредієнти і просіваємо до збитим білків. Ділимо масу на дві частини і випікаємо два тонких коржа. Я використовувала не стандартний деко від духовки розміром 42 на 30 див. Випікаємо при 160С близько 25 хвилин. Використовуйте якісний пергамент, щоб не прилипло. Ділимо кожен корж навпіл, разом у нас вийде 4 коржа.
2. Заварний крем:
З’єднуємо жовтки з цукром( краще трохи збити до білого) і заливаємо молоком. Ставимо на середнім вогонь і постійно помішуючи чекаємо поки загусне. Не перетримайте, тому може піти пластівцями. Остужаем.

3. Основний крем.
Збиваємо окремо вершки. Фісташкову пасту з’єднуємо з маскарпоне. Туди ж додаємо вершки і заварний крем.

4. Збірка:
Прослаиваем кожен корж кремом, в прошарок додаємо заморожену малину 300гр на весь торт. Краще збирати у формі. Прибираємо в морозильник до повного заморожування. Краще витягнути з морозилки за 20 хвилин до подачі, щоб тортик трохи підтанув

Відео рецепт 👇