Торт Тірамісу класичний італійський домашній

Торт Тірамісу класичний італійський домашній простий рецепт. Тірамісу від італійського кондитера. Якщо мені сподобалося блюдо в ресторані, я завжди впізнаю рецепт😀 Так от, в Римі трапилася любов з тірамісу, хоча до цього я обходила його стороною.. Але він там такий незвичайний був.. Ща все розповім. Цей рецепт, як виявилося, набагато простіше, ніж ми звикли робити і є.. Шеф сказав, що вершки не використовуються в десертах. І це дуже важливо. І мені реально так текстура більше сподобалася😍

Інгредієнти

Нам треба на 4 порції:
Печиво савоярді – 20 штучок
Жовтки – 90 гр
Цукрова пудра – 100 гр
Сир маскарпоне – 500 гр
Кави – 300 мл
Білий шоколад – скільки завгодно

Торт Тірамісу класичний італійський домашній покроковий рецепт

1. Збиваємо жовтки з цукровою пудрою до пишної маси, додаємо маскарпоне і збиваємо ще пару хвилин. Ось і весь крем)) Печиво мачає в каву (остиглий) на пару секунд. Раджу з одного печивом потренуватися. Вмочити і откусить.

2. Якщо занадто суха – тримайте на секунду довше, якщо розм’якла, то трохи менше. А ще у каву можна (навіть потрібно) додати алкоголь, зовсім трішки. Викладаємо у форму печиво, зверху крем. Ще печиво і крем. Прибираємо в холодильник на 5-6 годин для пропитки.

3. Перед подачею посипати какао І ДУЖЕ ВАЖЛИВА ЧАСТИНА – полити порційно, прямо в тарілку, білим шоколадом. Його можна розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі (імпульсами за 15 секунд, перемішуємо і знову в мікрохвильову піч на 15 секунд) Ось в цьому моменті і заграв барвами цей десерт. Я його трохи руками не доїдала з тарілки😍🤤

Відео рецепт 👇