Треснутый манний пиріг Мильяччио

«ПИРІГ МИЛЬЯЧЧИО» Це знаменитий «Треснутый пиріг» Готується без борошна і просто тане в роті🌸 Як зробити Треснутый манний пиріг Мильяччио рецепт простий.

Інгредієнти

Манна крупа -180 гр
Молоко-500 мл
Вода-300 мл
Цукор-250 гр
Рокоту-250 гр(можна замінити на сир)
Яйце-3 шт
Вершкове масло-50 гр
Лимон-1 шт
Ванілін-1 пакетик
Цукрова пудра для декору

Треснутый манний пиріг Мильяччио покроковий рецепт

1. У каструлі змішати молоко,воду,масло,50 гр цукру, цедру половини лимона. Помішуючи розчинити цукор і масло. Потім додати манну крупу і добре перемішати віночком. Зняти з вогню, зняти цедру, додати ванілін і перемішати, накрити плівкою в контакт і дати повністю охолонути (допускається злегка теплий)
2. Яйця з’єднати з рештою цукром і збити до стану пишної маси. Рікотту трохи збити заглибним блендером або перетерти через сито. Додати сир в яєчну масу і на малих оборотах міксера перемешать.

3. Додати цедру половини лимона, натерту на дрібній тертці. Зятем потроху додати охолоджену манну суміш і також на малих оборотах міксера перемішати. Форму 22 см (роз’ємну) змастити вершковим маслом і посипати манною крупой.
4. Вилити у форму тісто і випікати в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 1 годину (+-15 хвилин) Якщо через годину пиріг не зверху зарум’яниться, можна включити верхній гриль або підняти деко вище і підрум’янити до потрібного цвета.

5. Дати пирогу повністю охолонути у формі. Остиглий торт посипати цукровою пудрою. Пиріг смачний і теплий та холодний. Приємного апетиту!

Відео рецепт 👇