Булочки англійські сконы з апельсином і журавлиною

Як смачно зробити Булочки англійські сконы з апельсином і журавлиною простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Хочу з вами поділитися простим рецептом АНГЛІЙСЬКИХ СКОНОВ з журавлиною і апельсином. Сконы виходять злегка хрусткі зовні і ідеально вологі всередині з чудовими вибухами клюквено-апельсинового смаку

Інгредієнти

✅Борошно – 250 гр
✅Цукор -75 гр
✅Розпушувач – 13 гр
✅Сіль – 3 г
✅Вершкове масло – 115 гр (замороженого)
✅Сметана або грецького йогурту – 80 гр
✅Вершки – 80 гр
✅Яйце З – 1 шт
✅Цедра 1 апельсина
✅Свіжої журавлини* – 100 гр, розрізаною навпіл

Для глазурі:
✅Цукрова пудра – 80 гр
✅Апельсиновий сік – 15 гр

Булочки англійські сконы з апельсином і журавлиною покроковий рецепт

1. Розігрійте духовку до 180 градусів. Застеліть деко пергаментним папером і відкладіть в сторону. У великій мисці змішайте борошно, цукор, розпушувач і сіль. Натріть заморожене масло в миску і з допомогою виделки змішайте борошно і масло, поки воно не стане нагадувати велику крихту. Приберіть суміш борошна і масла в холодильник, поки ви змішуєте вологі інгредієнти. У невеликій мисці змішайте сметану, вершки, яйце і цедру апельсина.

2. Вилийте його на суміш борошна з маслом і обережно перемішайте, поки все не стане вологим. Додайте журавлину. Посипте борошном або змастіть руки маслом, а потім акуратно змішайте тісто і викладіть його на посипану борошном поверхню. Розкачайте тісто в коло товщиною близько 1 см. Виріжте з допомогою вирубки кружочки.
3. Покладіть коржі на деко і випікайте 15-18 хвилин, до золотистого кольору. Зніміть коржі з гарячого дека і дайте їм охолонути не менше 10 хвилин, перш ніж нанести зверху глазур. Для глазурі змішайте цукрову пудру апельсиновий сік і перемішайте до отримання однорідної маси. Додайте ще трохи апельсинового соку або цукрової пудри, поки не досягнете бажаної густоти, щоб завдати її сконы. PS: Замість свіжої журавлини можна використовувати заморожену або сушену. Я замінила журавлину в’яленої вишней.