Зефір гарбуз-полуниця з корицею і цедрою мандарина

Як зробити смачний домашній Зефір гарбуз-полуниця з корицею і цедрою мандарина рецепт простий. Можливо ви, як і я, не любите гарбузи. Я їм її виключно в сирому вигляді. Але це не означає, що ми можемо собі дозволити позбавити цього ласощі тисячі ваших замовників, знайомих і друзів. А якщо на хвилинку тільки уявите поєднання цих інгредієнтів…гарбуз в зефір це не те ж саме що гарбузовий суп🥴( сперечаюся що мене зараз рознесуть в пух і прах ревнителі😜). Це як з оливками – можливо, я ще не доросла)))

Інгредієнти

В діжу міксера:
50 гр білка( або 8г альбуміну+50гр теплої води)
50 гр цукру+1/3 ч. л лимонної кислоти

В сироп:
150-200гр пюре з яких 3/4 це пюре гарбуза і 1/4 пюре полуниці
Гарбуз постарайтеся взяти ароматну і смачну від цього залежить фінальний смак
8 г агар-агару силою 900
110гр води
1ч. л. кориці( якщо берете касію то на кінчику ножа)
245 гр цукру

Зефір гарбуз-полуниця з корицею і цедрою мандарина покроковий рецепт

1. І приготуйте окремо буквально 1/4 ч. л. цедри мандарина. І 50 гр будь-якого джему без включень в кондитерському мішку. Гарбуз запечіть будь-яким зручним способом до м’якості(мікрохвильовка, духова шафа або в сотейнику). Додати полуницю і подрібніть блендером. З’єднуємо всі інгредієнти для сиропу в сотейнику: агар, цукор, пюре, воду і корицу.
2. Ставимо варити на середню температуру. Сироп потрібно зварити до 104-106 градусів. Паралельно почніть збивати білок додаючи етапами цукор з лимонною кислотою. Приблизно за три заходу. Білок з цукром збийте до міцних піків. Готовий сироп акуратно влийте в готовий білок на середній швидкості миксера.

3. Потім увімкніть на максимум і збивайте до появи рельєфів. Вимкніть і додайте цедру мандарина. Перемішайте і перекладіть в кондитерський мішок. Отсадите звичайні зефірки або у вигляді гарбуза. Залиште на стабілізацію на 16-24 години. Потім розфарбуйте гарбузики або зберіть половинки і припудріть цукровою пудрою. Зберігати в герметичному контейнері 5-7 днів при кімнатній температуре.