Як зробити смачний і простий Меренговый торт з кремом, горіхами і фініками рецепт.
Інгредієнти
Коржі :
7-8 яєчних білка (1 категорії)
1,5 цукрового піску (об’єм 250 мл)
40 гр кукурудзяного крохмалю(3-4ст/л)
Крем:
180-200 гр вершкового масла
250 мл молока ( не знежиреного)
250 гр цукрового піску
250 гр вершки від 30%
1 п ваніліну
100 гр волоського горіха
100 гр фініки
‼️ Ви можете місце горіхів і фініки, покласти будь-які ягоди або фрукти.
Меренговый торт з кремом, горіхами і фініками покроковий рецепт
1. В чисту миску вливаємо білок і збиваємо до появи однорідної піни. Коли вже густа піна, додаємо по частинах цукровий пісок, 3-4 підходи. Збиваємо до повної густий меренги, яка добре тримає форму. Можете додати щіпку лимонної кислоти, для густоти. Потім переводимо швидкість міксера на мінімум і додаємо кукурудзяний крахмал.
2. Масу розподіляємо на пергаментний папір, як показано на відео. Можете круг накреслити на папері, я знайшла більш зручний спосіб і під папір поставили коло від форми і сформувала корж. Відправляємо в духовку і випікаємо при 150С хвилин 15, а потім зменшуємо температуру до 100-120С і допікаємо 10 хвилин (духовка заздалегідь розігріта і в процесі не відкриваємо).
3. Коржі можна використовувати відразу, як охолонуть. Обрізаємо кільцем теплі або остиглі – не важливо. Приготування крему: У миску висипаємо цукор-пісок і молоко, ставимо на вогонь, як тільки починає кипіти, прибираємо з вогню. Даємо охолонути сиропу і, збиваючи розм’якшене масло, трохи додаємо сироп. Добре збиваючи, отримуємо однорідну масу, додаємо ванилин.
4. Окремій мисці збиваємо вершки і частинами додаємо в крем і отримуємо густий крем. В мішок відправляємо форму зірка і збираємо торт на відео (можна і без форми) а між коржами викладаємо заздалегідь подрібнений волоський горіх і фініки (можна замінити і ягодами, фруктами). Якщо торт додаєте ягоди або фрукти, термін випічки скорочується, т. до коржі швидко розм’якшуються і дають «сік». Зібрали торт і відразу можна з’їсти. Розмір форми 22 см.
Відео рецепт 👇