Інгредієнти
Рецепт розрахований на діаметр 16 см, вага – 1,8 кг
Шоколадний бісквіт:
Яйце – 3 штуки (категорія С1)
Цукор – 55 р
Олію вершкове – 70 р
Шоколад темний – 70 р
цукрова Пудра – 20 г
Борошно пшеничне – 75 г
Крем для вирівнювання:
Молочний шоколад – 150 г
Вершки 33% – 120 р
Масло вершкове – 120 г
Шоколадний мус:
Темний шоколад – 200 г
Молоко – 80 г
Вершки 33% – 300 г
Желатин – 10 г
Вода в желатин – 60 г
Сироп для просочення:
Молоко – 50 г
Шоколад – 50 г
Коньяк – 5 г
Шоколадний торт Снікерс з мусом покроковий рецепт
яйця Розділити на білок і жовток. Вершкове масло збити з цукровою пудрою, поступово додаючи жовток. Влити теплий розтоплений шоколад і знову збити.
Білок збити з цукром до появи стабільного малюнка. Акуратно перемішати вершково-шоколадну, білкову масу і борошно.
Розділити на дві форми. Випікати при температурі 160°С 20-25 хвилин. Охолодити. Кожен бісквіт розрізати на дві части.
Желатин замочити в холодній воді. Шоколад залити гарячим молоком, дати постояти, перемішати, влити розпущений желатин.
Вершки збити до напівготовності, влити в них шоколадну масу (вона повинна бути не гаряче 40°С і не холодніше 28°С), перемешать.
Шоколад залити гарячим молоком, дати постояти дві хвилинки, перемішати, додати коньяк.
Кільце діаметром 16 см прокласти ацетатної стрічкою. На дно покласти шар бісквіта, просочити сиропом. Викласти шар арахісу в карамелі (рецепт дивіться у профілі), залити шоколадним мусом, прокласти шар бісквіта, просочити сиропом. Повторити. Потім вилити залишки мусу і закрити останнім шаром бісквітом. Прибрати в холодильник до стабілізації на 8 часов.
Вершки нагріти до 95°С додати шоколад, перемішати до однорідної консистенції, додати пластичне вершкове масло, пробити блендером, охолодити.
Перед роботою крем заздалегідь дістати з холодильника, трохи зігріти при кімнатній температурі. Збити міксером до однорідної консистенції. При необхідності трохи підігріти.
Після вирівняти торт. Прикрасити арахісом і шоколадним кремом, як показано на видео.
Відео рецепт 👇