Яблучний соус

Як зробити яблучний соус рецепт простий. Швидко соус з яблук за 10 хв. Смачний і корисний варіант утилізації яблук, якщо у свіжому вигляді вже ніяк не лізуть. ⠀ З сирниками, панкейками, млинцями дивовижно. Підійде як начинка для пирогів і рулетів. ⠀ Я відразу беру пару кг і роблю кілька разів. Соус прекрасно зберігається в холодильнику 4-5 днів.

Інгредієнти

Яблука – 1 кг
Ванільний екстракт – 1 год л
Масло вершкове/топлене – 20-30 р
Сироп цикорію/мед / 1-2 ст л (за смаком)

Яблучний соус покроковий рецепт

1. Яблука очистіть і наріжте кубиками.

2. У сотейнику розтопіть вершкове масло, додайте яблука, перемішайте. Далі туди ж 30-40 г води, закрийте кришкою і тушкуйте на середньому вогні до м’якості яблук близько 5-7 мин.

3. В кінці додайте ванільний екстракт, перемешайте.

Відео рецепт 👇