Макове тістечко з молочним кремом

Як приготувати Макову тістечко з молочним кремом рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

КБЖУ на 100 г: 154 / 7.3 / 7.2 / 14.8

Для бісквіта потрібно:
Яйце – 2 шт+ 1 білок( можна використовувати 3)
Рисова ц/з борошно – 50 гр
Мак – 30 гр
Розпушувач – 1/2 ч. л
Підсолоджувач за смаком

Для крему:
Молоко 2,5%- 200 гр
Кукурудзяний крохмаль – 10 гр
Підсолоджувач за смаком

Для просочення: окріп+підсолоджувач 70 мл

Макове тістечко з молочним кремом покроковий рецепт

1. Мак залити окропом на 10 хвилин і злити воду . Білки відокремити від жовтків. Білки з дрібкою солі збити до міцних піків. До жовтків додати просіяне борошно, підсолоджувач, розпушувач, мак, добре перемішати. В отриману масу акуратно ввести белки.
2. Перелити тісто у форму ( у мене прямокутна для кексу, можна круглу 16 см) Відправляємо в духовку на 25-30 хвилин 180 градусів (дивіться по готовності)

3. Для крему необхідно холодне молоко змішати з крохмалем, ретельно розмішати, додати підсолоджувач і варити на невеликому вогні до загусання. Остиглий корж розрізати на 2 частини , просочити солодкою водичкою рясно , змастити кремом і негайно їсти 🤤