Класичних французький десерт Лимонний тарт з меренгою

ЛИМОННИЙ ТАРТ З МЕРЕНГОЮ або “tarte au citron” Один з класичних французьких десертів. Розсипчасте, пісочне тісто в основі. Насичений лимонний курд і м’яку ковдру з повітряної меренги.Навряд чи можна знайти більш літній десерт. На 1 тарт пор. розмірів + 6 кошиків або 1 великий тарт. Готуємо Класичних французький десерт Лимонний тарт з меренгою рецепт.

Інгредієнти

Для тесту
– борошно пшеничне 240 гр.,
– масло вершкове 110 гр.,
– сіль 1 ч. ложка,
– цукор 50 гр.,
– крохмаль кукурудзяний 20 гр.,
– 1 велике яйце.

Для курда;
– сік лимона 200 мл,
– цедра 2х лимонів.,
– яєчні жовтки 5 шт.,
– цукор 150-200 гр. (дивлячись як ставитеся до кислого),
– кукурудзяний крохмаль 10 гр.,
– желатин 5 гр.

Для меренги;
– 4 шт. яєчний білок,
– цукрова пудра 80-120 гр.,
– сіль 0,5 ч. ложки.. Приготування;

Класичних французький десерт Лимонний тарт з меренгою покроковий рецепт

1. Готуємо тісто. Перетираємо холодне вершкове масло з борошном, цукром, сіллю, крохмалем в дрібну крихту. Далі додаємо холодну яйце, формуємо ком тесту(довго не вимішуємо! Інакше тісто не буде розсипчастим) Прибираємо в холодильник на 1 годину. Готуємо курд. Видавлюємо лимонний сік (200 мл це приблизно 4 лимона).
2. Ставимо сік разом з цедрою на вогонь і доводимо до кипіння. У великому сотейнику розтираємо жовтки з цукром і крохмалем, вливаємо лимонний сік тонким струменем, постійно активно помішуючи. Повертаємо суміш у каструлю і ставимо на вогонь. Уварюють на середньому вогні при постійному помішуванні до стану сметаны.
3. Додаємо трохи остигнула суміш підготовлений желатин (замочити в пропорції 1:3, і розтопити) Залишити суміш остигати до кімнатної температури. Дістаємо тісто розкачуємо до 2-3 мм., і викладаємо у форму, формуємо тарт. Випікати 20 хв при 180 °C під невеликим прессом.
4. Готуємо меренгу. Холодні яєчні білки збиваємо на середній швидкості міксера і акуратно вводимо цукрову пудру по 1 ст. ложки сіль, після введення всього цукру збиваємо на високій швидкості до дуже пишних піків. Збираємо тарт.

5. В основу викладаємо шар курда, далі акуратно викладаємо меренгу, при бажанні можна прикрасити, я зробила невеликі піки з допомогою кондитерського мішка і насадки). Ставимо в духовку на 30 хв при 150 °C. Меренга повинна придбати скоринку і стати приємного цвета.