Великодній сирна паска без дріжджів мякий

Великодній сирна паска без дріжджів м’який простий рецепт в духовці. Мій перший в житті паска. Дуже смачний, м’який і повітряний.

Інгредієнти

На 3 шт на форму 9х9 см

300 гр. пшеничного борошна в/с
100 гр жирного сиру (9% і більше)
75 гр родзинок або цукатів (у мене журавлина)
75 гр цукру
60 гр молока
50 гр вершкового масла
40-50 гр яєць (1 шт С1)
30-50 гр води
3 г сухих дріжджів
1 гр ваніліну
1 щіпка солі

Опара:
Змішати 60 гр молока і 30-35 гр води, підігріти до ~40°С. Всипати дріжджі, 0,5 ч. л цукру, 50 г борошна. Розмішати, накрити і поставити в тепло на 40-50 хвилин.

Великодній сирна паска без дріжджів м’який покроковий рецепт

1. Всі інгредієнти кімнатної температури. Сир протерти через сито або взяти м’який без грудочок. Масло розм’якшити або підтопити. Родзинки промити, просушити і присипати борошном або крахмалом.

2. Тісто: Збити масло з сиром і цукром. Ввести яйце, ванілін і сіль. Збити. Додати опару і все борошно, вимісити м’яке, гладке і еластичне тісто. За необхідності внести воду.

3. Перекласти в контейнер, накрити і поставити в тепло на 2-3 години до збільшення у 2,5-3 рази. Зробити ламінацію з інтервалом 1 година, внести родзинки. Можна просто вмесить.
4. Через 2-3 години: Розділити на 3 частини по 210-220 гр, округлити, викласти у форми. Накрити і залишити на 1-1,5 години до збільшення до країв форми. Через 1-1,5 часа:
5. Випікати при 180°С ~30-35 хвилин до сухої сірники. Дати охолонути, прикрасити за желанию.