Ватрушки з заварним кремом

Спробуйте приготувати ватрушки з ніжним ванільний кремом. Вийшли дуже смачні. Я ще доповнила їх замороженої ягодою вишні.

Інгредієнти

КБЖУ на 100 г 215/6/6/35

Для тіста:
тепле Молоко – 200 мл
Яйце – 1 шт
Раст.масло – 2 ст. л
Сіль – 1 ч. л
Цукор – 1 ст. л
Борошно – 350 г(+/-)
Дріжджі – 1 ч. л

Для крему:
Цукор – 50 г
Крохмаль(будь-який) – 1 ч. л
Борошно – 1 ч. л
Ванілін – за смаком
Яйце – 1 шт
Молоко – 250 мл

Для змащування 1 жовток

Ватрушки з заварним кремом покроковий рецепт

1. Я замішувала тісто в хлібопічці. Заклала всі інгредієнти по порядку і включила програму “тісто”. Для замісу руками у тепле молоко додати дріжджі і цукор, перемішати, залишити на 15 хвилин. Потім додати сіль, масло, яйце і борошно. Вимісити м’яке, трохи липнущее до рук тесто.

2. Борошно відразу всю не висипайте, може знадобиться трохи менше або більше. Накрити тісто плівкою і залишити на 1 годину. Поки тісто підходить при готуємо крем. В не великій каструльки змішати віночком цукор, борошно, крохмаль, ванілін і яйце. Влити молоко і ще раз добре перемешать.

3. Поставити на слабкий вогонь і, постійно помішуючи, довести до кипіння, але не дати крему закипіти! Зняти з вогню, накрити плівкою або пакетом вконтакт і остудити. Тісто обім’яти, розділити на 12 частей.

4. Зліпити кульки і викласти їх на деко з пергаментом. Накрити рушником і залишити на 20 хвилин. Потім, за допомогою стопки зробити поглиблення, я стопку змащувала маслом.

5. Викласти крем, за бажанням ягоду вишні, як у мене, або будь-яку іншу. Змастити краю ватрушок жовтком, випікати при 180 градусах 30-35 хвилин. Орієнтуйтеся по своїй духовці. Приємного аппетита.

Відео рецепт 👇