Тарталетки з червоною смородиною і меренгою

Як зробити смачні Тарталетки з червоною смородиною і меренгою рецепт. Було у мене минулого тижня три величезні кошики червоною смородини, так що попереду у нас з вами тиждень рецептів з цією прекрасною ягодою ❤️ Першими в черзі дуже цікаві тарталетки, про яких я давно мріяла. Приготуємо італійську меренгу, вмешаем в неї ягоди і викладемо ці хмари на розсипчасте пісочне тісто 🤍 Вийде неймовірно, всім піч. Можна так само випекти у формі великого тарта.

Інгредієнти

Для тесту:
-330 г борошна;
-165 г розм’якшеного вершкового масла;
-1 велике яйце;
-2 жовтка;
-130 г цукру;
-1 год л ванілі;
-щіпка солі;

Для начинки:
-400 г червоної смородини;
-2 яєчних білка, зважити (наприклад, 60 г);
-взяти в два рази більше за вагою цукру (120 г);
-взяти в два рази менше води за вагою (30 г);

Тарталетки з червоною смородиною і меренгою покроковий рецепт

1. Для тіста масло збивати з цукром протягом 3х хвилин, потім додати ваніль, яйце, перемішати, додати жовтки, перемішати, після всипати дрібку солі і борошно і знову все ретельно перемішати; Тісто в результаті повинно легко збиратися в грудку і не повинно прилипати до рук; Загорнути тісто в плівку і прибрати в холодильник мінімум на годину; ⠀
2. Підготувати формочки для тарталеток або форму для тарта. Охолоджене тісто розкачати на поверхні, присипаної борошном, потім вистелити тестом дно форми, формуючи краю. Випікати при 190 З близько 12-20 хвилин, залежно від розміру форм, до золотистого кольору; ⠀

3. Для італійської меренги білки помістити в чашу міксера і почати спочатку збивати на повільній швидкості, потім поступово збільшуючи швидкість, до утворення щільної піни;
4. Паралельно зварити сироп: цукор і воду помістити в сотейник і довести до кипіння, потім прокип’ятити кілька хвилин (до 120 С). Потім тонкою цівкою влити гарячий сироп у білки, продовжуючи збивати; Після ще збивати меренгу до утворення щільного, блискучого крему і до твердих піків на віночку. ⠀

5. Вмішати очищені ягоди смородини в меренгу акуратно лопаткою рухами вгору-вниз; Викласти отриманий крем на випечені тарталетки, формуючи шапочки; Знову випікати при 180 С протягом 20 минут.